Изборите в САЩ озвериха путинофилите и в България, и по

...
Изборите в САЩ озвериха путинофилите и в България, и по
Коментари Харесай

Паси: Истински стреснат съм, че руското посолство може да се загрижи за правовия ред в България

" Изборите в Съединени американски щати озвериха путинофилите и в България, и по света. В момента сме очевидци на нервни реакции. Истински изплашен съм от това, че съветското посолство може да се загрижи за правовия ред в България и за върховенството на закона " - по този начин президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси разяснява пред Българска национална телевизия реакцията на новата съветска посланичка Елеонора Митрофанова. Посолството на Русия в България осъди мненията на правния консултант в посолството на Съединени американски щати в София Джесика Кич, че у нас липсва политическа увереност за битка с корупцията.

 Руското посолство след рецензиите на Съединени американски щати за корупцията у нас: Мирише на двуличие, нали? Виж още

По думите на Паси " Русия по всякакъв начин желае да отвлече вниманието от Навални и пуска такива фойерверки ".

" С полемиката за върховенството на закона в България започваме да означаваме 30-годишнината на Атлантическия клуб в България, която се навършва на 4 април. Диалогът сред Джесика Ким от американското посолство и Елена Поптодорова от Атлантическия клуб зададе звук на серия от сходни полемики ", добави той.

Паси беше безапелационен, че България се интересува от опита на Съединени американски щати, и от опита на Европа.

" Ние освен по международна линия, само че и по европейска линия имаме накъде да се изправим и желаеме да подпомогнем страната да се реформира и усъвършенства. Големият проблем на България се назовава правоприлагане, а не писане на закони ", акцентира той.

По думите му след изборите в Съединени американски щати настава смяна.

" Има подем на новия международен ред, открит след Втората международна война. С президента Байдън българи са работили дълго, интензивно и доста плодотворно . Тази предистория може да бъде трансформирана в нова история ", сподели той.

Според него АЕЦ " Белене " не е първа грижа на президента Байдън.

" Въпросът е не какво той ще изиска от нас, а какво ние ще желаяме от него ", добави Паси.

Той беше безапелационен, че в наш интерес е да желаяме черноморски бази на Съединени американски щати у нас , тъй като сега въоръжението на Черноморието е 90% съветско, а Черноморска сигурност, обезпечена от НАТО, Европейски Съюз, с водеща роля на Съединени американски щати, Англия, Франция, е това, от което имаме потребност.

" Другото, което би трябвало да желаяме от Байдън, е участие на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване. Освен това би трябвало да желаяме България да взе участие в програмата за развиване на F-35. Бихме могли да желаяме създаване у нас на " цех, в случай че ще за бурми за тези F-35 ". Задължително е да желаяме да бъдат уплътнени българо-американските връзки в галактическата сфера - както в цивилната, по този начин и във военната. На американците би трябвало да кажем: желаеме при идната задача до Луната да има българин или българка ", означи Паси и добави, че България създава галактическа храна с извънредно високо качество. Трябва да желаяме и аудиенция на президента Байдън в България ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР