Изборите в Съединените щати винаги водят до сериозни притеснения сред

...
Изборите в Съединените щати винаги водят до сериозни притеснения сред
Коментари Харесай

Джамил Ахмед: Има позитивна тенденция върху финансовите пазари след междинните избори в САЩ

" Изборите в Съединените щати постоянно водят до съществени терзания измежду вложителите и съмнения на интернационалните пазари. Този път обаче е друго, тъй като се получи предстоящият резултат от вота ". Това съобщи в изявление за предаването „ Събота 150 “ Джамил Ахмед, който управлява екипа за пазарни разбори и валутни тактики във „ ForexTime “ - една от най-големите брокерски компании в света.
По думите му не може да става дума за паралел с ноември 2016 година, когато непредвидената победа на Доналд Тръмп докара до " най-лудите " дни на тържищата. Сега рискът е обмислен, а вложителите чакат оживление на идната в края на месеца среща на върха на Г-20 в Аржентина.

„ Въздействието на междинните избори върху финансовите пазари беше доста забавно, тъй като видяхме положителна наклонност. Причината беше, че в актуалния свят политиката има огромно значение за протичащото се на тържищата, а този път - вложителите бяха от вярната страна. Те чакаха демократите да завоюват Камарата на представителите, а републиканците – Сената “, разяснява Джамил Ахмед.

Той акцентира, че никой не може да свикне с такова равнище на непредвидимост и доста ексцентрични ограничения, каквито са присъщи за Доналд Тръмп. Инвеститорите обаче са принудени да се приспособяват към новата обстановка, добави той.

„ Това е доста ексцентрична администрация в Белия дом. Несигурността, която донесе със себе си, докара до извънредно огромни съмнения на пазарите, тъй като имаше доста огромен политически риск. Такава е обстановката в последните 18 месеца. Пазарите отразяват това, което в реалност се случва. Именно с това си изяснявам и вота на гласоподавателите. Това е и повода този път вложителите да усетят накъде духа вятъра и да са готови за резултата “, изясни Джамил Ахмед.

Според него е изцяло допустимо резултатът от междинните избори да промени политиката на президентската администрация:

„ Това, което вложителите чакаха, е президентът Тръмп да се опита да приложи още фискални тласъци - да вземем за пример следващо понижаване на налозите. При състояние, че демократите в този момент ще имат по-голяма въздействие, би трябвало да допуснем, че може и да не се стигне до сходен процес “.

За връзките сред Съединените щати и Китай Джамил Ахмед уточни упованията на вложителите: „ Надяваме се, че те в действителност ще седнат на масата за договаряния по време на срещата на Г20 в Аржентина по-късно този месец. Ако се стигне до пробив, това ще бъде доста добра вест за вложителите по целия свят “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР