Изборите в неделя са подсигурени. И двете страни - и

...
Изборите в неделя са подсигурени. И двете страни - и
Коментари Харесай

Велко Милоев, ЦИК: Вероятно няма да има контролно броене на разписките в неделя

Изборите в неделя са подсигурени. И двете страни - и Централната изборна комисия и " Сиела Норма " показаха, че има задоволително машини за вота, в случай че би трябвало да се заменят машини или елементи. Технически не би трябвало да има никакви проблеми за балотажа. Това сподели в " Денят стартира " Велко Милоев, член на публичния съвет към ЦИК. По думите му казусът към машинното гласоподаване са били контролните разписки, като на идния избор няма да се броят всички разписки, защото е " безсмислено ".

Заповедта на ЦИК за 100% контролно преброяване в секциите беше неразумна, би трябвало да се прави рутинно и обществено, пред телевизионни и камери и наблюдаващи, не там, а в регионите избирастелни комисии или в ЦИК, добави Велко Милоев. Според него броенето в секциите дава ненадеждни резултати.

Процедурата при машинното гласоподаване трябваше да е оптимално покрай тази с хартиени бюлетини, казусът беше, че Централната изборна комисия при започване на избора за гласоподаване в квадратчетата трябваше да постави по елементарен и понятен език, добави Велко Милоев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР