Изборите в Либия, планирани за края на тази година, изглеждат

...
Изборите в Либия, планирани за края на тази година, изглеждат
Коментари Харесай

Неяснота по отношение на изборите след провала на междулибийския диалог

Изборите в Либия, планувани за края на тази година, наподобяват все по-несигурни след неуспеха на договарянията в Швейцария, извършени под егидата на Организация на обединените нации, която се пробва да помогне на Либия да преодолее едно десетилетие на безпорядък, настояват специалисти, представени от Франс прес.

От 28 юни до 2 юли 75 либийски представители от всички сфери на обществото, които бяха определени от Организация на обединените нации в границите на спогодителен развой, се събраха, с цел да реализиран единодушие по изискванията на производство на парламентарните и президентските избори, планувани за 24 декември.

Те трябваше да реализират единодушие за конституционната рамка, която да уреди тези условия, защото в Либия няма конституция. Либийската конституция бе анулирана от някогашния водач Муамар Кадафи при идването му на власт през 1969 година

Преговорите в Женева на представителите, събрали се на Форума за либийски политически разговор, бяха бурни и доста напрегнати, в случай че съдим по фрагментите от съвещанията, предавани директно по малкия екран.

Мисията на Организация на обединените нации за подкрепяне на Либия се принуди след четири дни на договаряния да признае неуспеха на разговора, откакто делегатите не съумяха да стигнат до консенсус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР