Изборите създават проблем! Не имагинерен, а реален, коментират майки от

...
Изборите създават проблем! Не имагинерен, а реален, коментират майки от
Коментари Харесай

Голям проблем с изпитите заради изборите видяха майки от Варна

Изборите основават проблем! Не имагинерен, а действителен, разясняват майки от Варна,. Дамите се чудят, по какъв начин никой не е забелязал това, предава " Варна 24 ". 

В поддръжка на думите си те показват стоманен мотив.

Независимо дали изборите са 2 в 1 или в два разнообразни дни, то вотът за Европарламента е избран. Той би трябвало да се организира на 9-и юни.

Проблемът идва от това, че Министерството на образованието и науката, със заповед №РД09-2050 от 28 август 2023 година, подписана от министъра, е определило датите за провеждането на изпитите от националните външни оценения (НВО) за учениците. От нея е видно, обясняват варненки, че НВО за 10-и клас през образователната 2023 – 2024 година ще би трябвало да се организира на 10 юни от 8 часа по Български език и литература.

Това, споделят дамите, няма по какъв начин да се случи, защото стаите в учебните заведения няма да са пригодени за изпитите. Трябва незабавно да се промени датата, като от това следва, че ще би трябвало да се сменят и датите за останалите външни оценения, които все още са както следват: на 11-и юни по Чужд език (по предпочитание на ученика), на 12-ти юни по Математика и на 14-и юни по Информационни технологии за премерване на цифрови компетентности (по предпочитание на ученика).

Действащата все още заповед би трябвало да бъде анулирана с нова, безапелационни са майки от Варна. Да, изборите са значими, само че и външното оценяване е доста значимо за тези, чийто деца са тъкмо през тази година в 10-и клас, обобщават дамите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР