Изборите са важни за развитието на София. Миналата неделя беше

...
Изборите са важни за развитието на София. Миналата неделя беше
Коментари Харесай

Фандъкова: София не може да бъде купена

Изборите са значими за развиването на София. Миналата неделя беше определен общинският съвет. При 30 съветници от ГЕРБ през 2015 година, през днешния ден имаме 27 от обединението ГЕРБ/СДС, нещо, което още веднъж остави ГЕРБ и Съюз на демократичните сили като първа политическа мощ. Това съобщи пред бТВ претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

На 10 година ръководство, с изключение на доста свършена работа имаме и пропуски, и съществени съперници имаше. Явявам се за поддръжката на хората. ГЕРБ завоюва изборите в неделя като листа за общински съветници, оттук насетне чакам хората да поддържат развиването на града. София няма време за губене, акцентира Фандъкова.

Ясно заявих, че ще проведа диалози с партиите от дясно. Не се пазарувам, не съм отишла да разпределям постове и то на секрети места. Лидерите на Демократична България показаха позицията си за балотажа и за общите хрумвания, по които можем да работим и след изборите.

Търся постоянно поддръжка за плановете и развиването на града, постове не разпределям. Имаме сфери в които имаме общи визии, административна промяна, цифровизация, повече бистрота. Дължа уважението на симпатизантите на Демократична България, разговаряхме по тематиките, по които можем да си сътрудничим след изборите. След изборите ще водим и съответни диалози. Не съм си сменяла цветовете и позициите, моята позиция е ясна, тя е вдясно. Не е срамно да си почтен с хората, сподели още Фандъкова.

Само за месец след изборите кметът на София би трябвало да предложи бюджетът за 2020 година Дължим на хората ясни отговори за решенията за града, освен за проблемите, уверена е Фандъкова.

В София няма по какъв начин да се завоюват избори с платен избор. Мая Манолова си служи с тежки внушения, тъй като по този начин счита, че се печели доверие. София не може да завоюва никой, който залага на купени гласове. Аз избори не закупувам, четвърти път съм изправена пред хората в София. Когато мислиш в избрани схеми и модели постоянно продължаваш да си подобен, колкото и да се опитваш да се представиш като различен човек, означи Фандъкова.

На въпрос дали хората от подземния свят са взели участие в пазаруване на гласове, Фандъкова отговори, че ще е добре в случай че има такива сигнали да бъдат предадени на прокуратурата. „ Аз упорствам за такова следствие. Манолова твърди, че аз съм честен човек, само че аз не мога да кажа същото. Да хвърляш обвинявания и неистини три дни преди изборите, това е белег на липса на решения и на познаване на града ”, разяснява Фандъкова.

За митингите против избора на Иван Гешев за основен прокурор, Фандъкова сподели, че е имало потребление на митинга, а не поддръжка. „ Манолова мисля, че е подготвена да оглави митинг против самата себе си, единствено и единствено да получи доверие към себе си. Защо не изрази позицията си на 24 октомври, когато беше изборът на основния прокурор. Аз имам гражданска позиция, като кмет имам вяра в разделянето на управляващите. Не бих си разрешила да се върша на воин два дни преди изборите, считам, че не е почтено ”, безапелационна е Фандъкова.

За мръсния въздух в София, тя разяснява, че това е най-тежкият и най-трудно решимият проблем. „ Защото няма една мярка и една институция единствено, която да реши този проблем с магическа пръчка. Два пъти и половина намалихме нездравословните излъчвания от градския превоз. Преди 4-5 години имаше „ Икаруси ”, които замърсяваха, в този момент електробусите и рейсовете на природен газ не основават такива проблеми. Горенето на твърдо гориво може да се преодолее в случай че се подменят инсталациите. Работим по този план, над 6000 семейства към този момент желаят такава замяна. Манолова в действителност няма визия по какъв начин се работи по европейските планове, съобщи Фандъкова. Като значим проблем за решение тя открои и надзор на горенето на боклуци. „ Поискала съм от Народното събрание инкриминиране на горенето на боклуци ”, акцентира още Фандъкова. Накрая тя прикани: „ Разчитам софиянци да поддържат мен и районните кметове в неделя, с цел да може развиването на СОфия да продължи с по-ускорени темпове ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР