Изборите са в основата на демократичния процес. Трябва да бъдем

...
Изборите са в основата на демократичния процес. Трябва да бъдем
Коментари Харесай

Стефан Янев призова българите да бъдат активни на изборите в неделя

Изборите са в основата на демократичния развой. Трябва да бъдем дейни, виновни и съзнателни, когато участваме в него. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при започване на днешното съвещание на Министерския съвет и призова българите да бъдат дейни и да упражнят правото си на глас. 

" Това е извънредно значимо, тъй като изборите са основата на демократичния развой и ни дават опция да влияем върху процеса на взимане на решения във връзка с това кой и по какъв начин да ръководи и какви политики след това да бъдат прилагани. Затова би трябвало да бъдем дейни, виновни и съзнателни, когато участваме в електоралния развой. Възползвайки се от правото си на избори, ние утвърждаваме нашата народна власт, гласуваме за демокрацията ", съобщи Янев.

Той разяснява и спекулациите към подготовката на изборите. " Подчертавам, че това в действителност са единствено спекулации, чиято цел е да дискредитират изборите в прелиминарен порядък и да слагат под подозрение легитимността и достоверността на изборния резултат. Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските жители да излязат и да гласоподават в изборния ден и това е извънредно обезпокоително ", акцентира министър председателят.

Янев увери, че са взети всички ограничения, с цел да се подсигурява свободата, прозрачността и чесността на вота.

" Българските жители ще могат да гласоподават свободно, умерено и без терзание. Очакванията към политическите партии, изключително в предизборна подготовка, са да генерират хрумвания, да бъдат ангажирани с подготовката и създаването на управнически политики, а не с дейни мероприятия, които целят да дискредитират съществени демократични процеси и процедури - това не е в интерес на никого ", уточни служебният министър председател.

Българската политика се нуждае от възобновление, от смислена смяна и честни хора, които да работят за родината си. Затова приканвам българските жители да излязат да гласоподават. Надявам се това да докара до устойчиво държавно управление, което да извърши нужните промени и те да стартират с промяна в правосъдната система, добави Стефан Янев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР