Изборите през 2020 бяха манипулирани и всеки го знае: по

...
Изборите през 2020 бяха манипулирани и всеки го знае: по
Коментари Харесай

А ако Доналд Тръмп отново стане президент?

" Изборите през 2020 бяха манипулирани и всеки го знае ": по време на един протест, извършен наскоро в Тексас, някогашният президент Доналд Тръмп още веднъж заприказва против Хилари Клинтън и по какъв начин изборите през 2020 година му били откраднати с машинация. И то макар че всички сходни изказвания бяха подробно оборени. Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли иск, който целеше анулация на изборните резултати в четири оспорвани щата - въпреки че болшинството от съдиите в него са консервативни, с помощта на назначенията на Тръмп.

" Когато се кандидатирам и печеля "

Ако сходни реплики ви звучат познато, това е тъй като съставните елементи на посланията, които се чуват на митингите на Тръмп през днешния ден, са добре известни от първата му акция и от тайните разкази за изборна машинация, върху които се концентрира след провалянето си през 2020. " Той прави това, което постоянно е правил: споделя нещата, които неговите евентуални гласоподаватели желаят да чуят ", споделя Брандън Конрадис, политически редактор в новинарския портал The Hill и някогашен чиновник на Дъждовни води. " Той продължава да извършва най-големите си шлагери. "

В Тексас обаче някогашният американски президент показа и един нов шлагер: по-категорично от всеки път той се застъпи за бунтовниците, които щурмуваха Капитолия на 6 януари 2021 година. " Когато се кандидатирам и печеля ", сподели той по адрес на идните президентски избори през 2024, " ще се отнесем заслужено с хората от 6 януари ". Тръмп добави: " И в случай че това изисква опрощение, тогава ще ги помилваме, тъй като с тях се отнасят незаслужено. "

" С сходни провокативни изявления Тръмп търси внимание ", счита Майкъл Корнфийлд, професор по политически мениджмънт в университета " Джордж Вашингтон ".

При нападението над Капитолия, когато конгресът трябваше да признае изборната победа на Джо Байдън, починаха пет индивида, а на над 700 бяха повдигнати обвинявания. Заради офанзивата против Тръмп бе стартирана поредна процедура за импийчмънт за " подбудителство към протест ".

Тръмп към момента има доста поддръжници

Редица високопоставени републиканци към този момент се оповестиха срещу проекта на Доналд Тръмп да помилва хората, щурмували Капитолия. Сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм да вземем за пример, който е прочут съдружник на Тръмп, съобщи, че се надява отговорните " да отидат в пандиза и да се сблъскат с цялостната мощ на закона, тъй като го заслужават ".

Но наблюдаващите означават, че високопоставените републиканци не са целевата група на изявленията на някогашния президент. " Тръмп не се интересува от рецензиите на високопоставени републиканци ", споделя журналистът Конрадис. " Той се обръща към своите гласоподаватели, а измежду тях несъмнено са и хората, които щурмуваха Капитолия. Това са упоритите последователи, които ще гласоподават за него, без значение какво се случи. "

Изречения с послания като " когато се кандидатирам и когато печеля " загатват, че повторна кандидатура е допустима. " Разбира се, всичко е допустимо. Но явно той има намерение още веднъж да се кандидатира и приготвя почвата ", споделя Конрадис. Затова и за Тръмп построяването на сходна връзка с поддръжниците е основна. " Хората не би трябвало да го не помнят. Той обича светлината на прожекторите. Тръмп е шоумен и търси вниманието на медиите. "

Фаворит за номинацията на републиканците

И в случай че Доналд Тръмп фактически реши да се кандидатира, възможностите му по никакъв начин не са неприятни. Според изследване на The Hill, оповестено в края на януари, Тръмп изрично заема първото място в хипотетична конкуренция сред осем претенденти за номинацията на републиканците - с 57%. На второ място с едвам 12% е губернаторът на Флорида Рон ДеСантис.

Тръмп разполага и със сериозен бюджет за тази борба. Само през втората половина на 2021 година той събра 51 милиона $ от дарения. Според управляващите той разполага с общо 122 милиона. Голяма част от тези пари идват от дребни донори, " елементарните американци ", споделя журналистът Конрадис. " Това демонстрира, че той може да се надява към момента на мощна поддръжка. "

Новата кандидатура - път към имунитет?

Доналд Тръмп е дарил доста дребна част от тези пари за акциите на претенденти на локално и федерално равнище, които ще се явят на междинния избор през ноември, изяснява проф. Корнфийлд. А това значи, че той ги пази за други цели. " Той е заседнал в правосъдни разногласия и ситуацията може да се утежни ", споделя Корнфийлд. А положителната правна отбрана е скъпа. " Според мен главната причина да се кандидатира още веднъж е, с цел да може да твърди, че като претендент за президент е предпазен от правосъдно гонене ", споделя Корнфийлд. Друг е въпросът дали сходен ход ще помогне.

 

Източник: Дойче веле

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР