Изборите предстоят в неделяМожеше да спечели между 2 и 4

...
Изборите предстоят в неделяМожеше да спечели между 2 и 4
Коментари Харесай

Оттегли се кандидат за президент в Турция

Изборите предстоят в неделя
Можеше да завоюва сред 2 и 4 %

Мухарем Индже - един от четиримата претенденти за президент на Турция на изборите в неделя, разгласи, че се отдръпва от конкуренцията, предадоха Ройтерс.

„ Оттеглям кандидатурата си “, сподели на конференция водачът на Партията на родината, който съгласно анкетите можеше да завоюва сред 2 и 4 % от гласовете.

Няколко представители от неговата партия подадоха оставки през последните дни поради опасения, че Индже ще попречи на главния опозиционен претендент Кемал Кълъчдароглу да завоюва против сегашния президент Реджеп Ердоган. 

Индже стимулира решението си с това, че опозиционният съюз, отпред с Кълъчдароглу, „ ще хвърли цялата виновност “ върху него, в случай че той изгуби от Ердоган.

Индже дълги години бе водещ функционер в главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП). На изборите през 2018 година той бе претендент за президент, само че загуби от Ердоган. Заради несъгласия с НРП, и най-много с Кълъчдароглу, Индже се отдели и основа своя партия. Той събра нужните 100 000 подписа, с цел да взе участие във вота като самостоятелен претендент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР