Изборите на 14 ноември могат да бъдат отложени при рязко

...
Изборите на 14 ноември могат да бъдат отложени при рязко
Коментари Харесай

Изборите може да бъдат отложени, ако има локдаун

 " Изборите на 14 ноември могат да бъдат отсрочени при внезапно утежняване на епидемиологичната конюнктура и оповестяване на локдаун ", заяви  доц. Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България пред  " Фокус ".

" Не може в обстановка на локдаун да се организират избори ", добави той. 

" Улавям такива сигнали, колкото и да са слаби към този миг. Това е доста комплицирана политическа обстановка. При внезапно утежняване на ситуацията заради тази неистова антиваксърска агитация, агитация, че няма вирус или в случай че има, не е рисков, наглостта да се твърди, че имунизациите убиват хората, а не вирусът. При състояние, че се пропусна опцията повече от година да се откри съответен отговор на тази хитро замислена антинаучна и популистка агитация. Това състояние фактически води до доста сериозна рецесия в обществото, до всеобщо съмнение. България е с най-ниска степен на имунизация, а това усилва както заболеваемостта, по този начин и смъртността “, уточни той.

" Локдаунът ще лиши изборите от свободен спор и предложение на различни решения, които хората да одобрят, с цел да изберат състав на Народно заседание и президент и те да водят българската политика в посока превъзмогване на рецесиите, пред които сме изправени ", добави доцент Момчил Дойчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР