Изборите, които идват след 6 седмици, са съвсем закономерна част

...
Изборите, които идват след 6 седмици, са съвсем закономерна част
Коментари Харесай

Фандъкова: Бюджетът за София е амбициозен, но реален и без дефицити

" Изборите, които идват след 6 седмици, са напълно закономерна част от демократичния развой. Нека не ги трансформираме в злополучие за хората ", прикани кметът на София Йорданка Фандъкова на съвещанието на Столичния общински съвет, където се гласоподава бюджетът на София в размер на 2,5 милиарда лв..



Настоящият кмет на града се обърна към сътрудниците си на " Московска " 33 с думите:

" Хората ще изберат кого от вас да поддържат съгласно решенията, които им оферирате, а не поради рецесиите, които сте основали, с цел да привлечете внимание. Това София да остане без бюджет, единствено тъй като след няколко седмици има избори, не е решение, а предизборни трикове ".

Според нея обстановката, при която на 14 септември се преглежда годишния бюджет на Столична община, е невиждана.

" С поддръжката на всеки един от вас през месец май гласувахме капиталовата стратегия на столицата за 2023 година, която разреши както на мен, по този начин и на всички 24 кметове на региони да работим по почнали и готови нови обекти. Това беше невиждано обединяване на всички политически сили в СОС ", посочи тя.

" През тези 4 години ни се случиха доста неща – международна коронавирус пандемия, голям растеж на инфлацията, на цените на горивата, войната в Украйна, бежански войни и други Ние знаем какъв брой разправии ни е коствало, само че в нито един миг не позволихме да оставим милион и триста хиляди жители на София без превоз, без осветяване, без строителство на пътища и детски градини без поддръжката на града ", акцентира градоначалникът.



Общият размер на бюджета е 2,555 милиарда лв.. - два пъти по-голям от първия бюджет на Фандъкова като кмет от 2010 година

" Дали това е упорит бюджет – да. Това е действителен бюджет без недостиг и с действителни планове за нови улици и булеварди, за строителство на детски градини и учебни заведения, за уголемение на метрото и други ", безапелационна е Фандъкова.

Тя разясни, че през 2010 година приходите на общината са били 460 млн. лева, а през днешния ден те са 930 млн. лева Според нея това демонстрира по-голяма събираемост и уточни, че това е осъществено без повдигане на налози и такси. Фандъкова уточни, че финансовата стратегия е в размер на 670 млн. лева като най-вече средства са заложени за главен ремонт и създаване на пътни обекти.

Кметът на София изрази вяра бюджетът да бъде признат и подсети, че той не е нейн, а на софиянци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР