Изборите до дупка е плашило за хората. Не е нещо

...
Изборите до дупка е плашило за хората. Не е нещо
Коментари Харесай

Миков: Избори до дупка е излишно плашило за хората

Изборите до дупка е чучело за хората. Не е нещо непознато на демократичните системи и не е толкоз ужасно. Мнението е на някогашния водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков, който има опит и като ръководител на Народното събрание.

Голямата картина сега на политическата сцена повтаря картината от предходната година и демонстрира една съществена характерност - неспособност за сформиране на кардинални обединения.

Проблемът е в фактическото посланичество и неналичието на доверие в политиката. " Най-опасно е недоверието в способността на институциите да вземат решение проблемите на хората. " Разпокъсаността на политическото посланичество и доста партии в действителност води до това, че партиите не съставляват хората.

В момента не е ясно и не може да се предвижда. Миков не изключва и нова настройка в сегашния парламент, въпреки че е по-вероятно да отидем на нови избори.

" Възраждане " е популистка партия и с популизъм събира избор, само че даже и да се включи в някаква парламентарна настройка той ще е с краткотраен темперамент.

На политическата сцена огромната липса е вляво, даже и партията на Стефан Янев се нарежда в център-дясно, а Българска социалистическа партия ще има толкоз едва въздействие в идващия парламент, че Миков не пожела въобще и да разяснява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР