Изборите бяха трудни. За да купуваш гласове трябва да имаш

...
Изборите бяха трудни. За да купуваш гласове трябва да имаш
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов тръгва по моя път

Изборите бяха сложни. За да купуваш гласове би трябвало да имаш запас. Ресурсът е в ръководещите. Да те обвинят, че купуваш гласове с един лев дотация е насмешка. Бизнесът се включва в това, с цел да не бъде подложен на репресии от страна на властта. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

„ В страната имаше вълна, както на президентските избори. Видяхме висока реакция за смяна - по тази причина съумяваме. Купуване на гласове има постоянно, значимо е дали против този избор ще излезе висока изборна интензивност. Само по този начин се дефинира спечелилия “, акцентира тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия се възмути от езика, който министър-председателят е употребявал след изборите за спечелилите и победените. И му отговори по същия метод: „ Къде сте в Ямбол, Благоевград, Банско, господин Борисов? Така обикновено ли ще си приказваме? Знам къде ГЕРБ ги боли - това че надпартийни претенденти събират по-голяма поддръжка “.

Според нея сериозните тематики са ниската изборната интензивност, недействителните гласове, апатията.

„ Мая е претендентът, който ние подкрепихме. Имаме двойно нарастване на общинските съветници е партийният избор, гражданският избор е този, който Мая събира. Победата в София е разлика от 20 000 гласа. Борисов загуби общински съветници, а ние ги удвоихме. Заедно хората, които искахме смяна, я постигнахме. Яд го е, че се сплотиха хора против модела му на ръководство. Той си изпуска нервите. Така не се прави политика. Дайте хрумвания и причини, господин Борисов “, прикани Нинова.

„ Победихме в 62 общини, 4 от които регионални градове. „ Визия за България “ прерасна в стратегия за всяка община съответно. Поставихме тези стратегии в ръцете на мощни претенденти, това е новото потомство политици, които се опитваме да сътворяваме. Голяма интензивност в цялата страна “, призна Корнелия Нинова.

„ В годините, в които съм ръководител на Българска социалистическа партия, партията е в наклонност към повишение на доверието. Да се налагаш като водач се построява с години. Това ново потомство млади политици, което създадохме през последните три години, това е бъдещето. Борисов потегля по моя път, само че бързо се отхвърля и не стига до край. Той закъсня “, счита водачът на Българска социалистическа партия.

„ Апатията към хората е към всички партии. Ние партиите би трябвало да стартираме да се променяме от вътрешната страна. Ние въведохме мандатността по-рано. Той ще стартира промяна, която ние направихме преди три години. Освежихме партията, въведохме мандатност, наложихме си ограничаване на водача. В политиката няма по-силно оръжие от персоналния образец. Бавно и мъчно ще върнем доверието. Реформите ни предизвикаха доста болежка. Партиите в България би трябвало да станат систематичния състезател. Пътят е сложен, само че правилен “, прикани Нинова. „ Трябва да променим България и знам, че ще успеем отсега нататък “, добави тя.

На въпрос дали е удовлетворена от работата на Елена Йончева в Екологичен потенциал, Нинова призна, че е очаквала повече в областта на битката с корупцията.

Попитана какво е положението на Стефан Данаилов, Нинова призна през сълзи, че не е положително.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР