Изборите бяха масивен вот на доверие към президента Радев, който

...
Изборите бяха масивен вот на доверие към президента Радев, който
Коментари Харесай

Радев развенчал мита, че президентът се определя от ДПС

Изборите бяха солиден избор на доверие към президента Радев, който след пет години на власт завоюва с милион и половина гласа в своя изгода. Сиреч същия резултат като през 2016 година минус гласовете на Движение за права и свободи. Това съобщи пред bTV евродепутатът от листата на Българска социалистическа партия Иво Христов.

По негови думи това е развенчало мита на актуалната българска политика, че българският държавен глава се дефинира от Движение за права и свободи. Оказало се, че това към този момент не по този начин

Според Христов изказванията за централизация на власт от Радев били блъф на ГЕРБ.

Той съобщи, че президентът не ръководи по своя воля толкоз дълго - по този начин са се стекли събитията.

" Конституционните му пълномощия не са променяни и те са мощно лимитирани. Друг е въпросът, че публичното доверие, с което се употребява, е доста огромно и прави гласът му по-силен измежду поданството ", акцентира евродепутатът.
 Румен Радев към Петков: Едноличната премиерска власт завърши
Румен Радев към Петков: Едноличната премиерска власт завърши

Държавният глава желае да чуе Политическа партия по тематиката Република Северна Македония

Според него, в случай че членове на служебния кабинет влязат в новия, това е " добър отзив за, който е разкрил консенсуални и ефикасни министри, с цел да бъдат наследени от идващото държавно управление ".

По отношение на парламентарните избори по думи на Христов фотографията на седмината зам.-председатели на Народното събрание е " най-крещящата картина на политическата рецесия на парламентарната република ".

" Партиите у нас са доста, компромисите ще се вършат все по-трудно, както и сформирането на обединения. Очаква ни дълъг интервал на рецесия ", предизвести той.

По негови думи Българска социалистическа партия е нужната , в което имало неопитни политици като Лорер.

Евродепутатът означи, че някои от партиите в обединението са с неолиберални визии, а други са обществени и са несъвместими.

Той изрази безпокойство, че методът, по който се разпределят кабинетите, може да докара до феодализацията им. Това била рецепта за малко битие.
 Българска социалистическа партия до дъно ще работи за държавното управление
Българска социалистическа партия до дъно ще работи за държавното управление

Президентът удостовери, че Българска социалистическа партия постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата

" Трябва да има обща политическа воля, която все още не се вижда. Какво ще роди този коктейл, занапред ще забележим ", разяснява евродепутатът.

Христов съобщи, че нищо не го смущава толкоз, колкото в ъзможността за реванш на картела на статуквото, който съгласно него е проникнал във всички равнища на държавната администрация.

" Предстои тежка зима. Възможно е този кабинет да обере негативите от сложната зима и в случай че не успее да се оправи с промяната на правораздаването, картелът може да търси бърз реванш. Този кабинет ще е жалон на пътя, който ни води от автокрация към народна власт. Вероятно ще допусне неточности, само че заслужава поддръжка ", уточни той.

Относно Христов изрази мнение, че в тази ситуация става въпрос за неточни длъжници. Държавни органи извеждали неизрядни наематели.
 ГЕРБ броят хората на Радев в кабинета на „ Продължаваме промяната “
ГЕРБ броят хората на Радев в кабинета на „ Продължаваме промяната “

Новата коалиция трансформира действителността всеки ден

" Проблемът не стартира, когато страната си търси наема, а е почнал, когато Борисов е споделил: " Заповядайте, работете тук, не се тормозете за наема ". Може ли такава медия да бъде сериозна към властта? Така бяха покварявани медиите - с дарове ", заключи той.

Според него като ръководител на Българска социалистическа партия е целяла да спъне преизбирането на президента Радев, което обаче не се е получило. Няма друго пояснение на желанието й за постове в новия кабинет, с изключение на бетонирането ѝ в партията, изясни евродепутатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР