Избори по новите правила ще могат да се проведат най-рано

...
Избори по новите правила ще могат да се проведат най-рано
Коментари Харесай

Председателят на ЦИК: Избори по новите правила - най-рано на 2 април

Избори по новите правила ще могат да се проведат най-рано на 2 април, сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова в Народното събрание. Нейкова посочи, че по-рано от тази дата няма да могат да бъдат доставени нужните ролки хартия за бюлетините за машинно гласоподаване. Вече е извършен екперимент с три типа хартия за машинния избор и не са регистрирани проблеми. Остава да бъде решен и въпросът с техническото застраховане на видеонаблюдението в изборния ден и видеозаснемането при броенето на бюлетините.

ЦИК има подготвеност за осъществяване на предварителните парламентарни избори, сподели ръководителят на Централната ибирателна комисия Камелия Нейкова. Тя обаче посочи, че печатницата на Българска народна банка се нуждае от повече време, с цел да достави нужната хартия за машинното гласоподаване. Самата хартия към този момент е поръчана, а доставки се чакат при започване на месец март.

Нейкова посочи, че има опция вместо 30 000 ролки с бюлетини за машинно гласоподаване, да се обезпечат единствено 15-20 000 ролки.

Все още не са конкретизирани детайлите, свързани с видеонаблюдението и видеозаснемането. От ЦИК прецизираха, че техният ангажимент е само да дефинират разпоредбите и реда за потреблението на камери, а обезпечаването на нужните механически средства е обвързване на Министерски съвет.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР