Избори две в едно са възможни. Това е един от

...
Избори две в едно са възможни. Това е един от
Коментари Харесай

След срещата между президента и ЦИК: Има готовност за избори 2 в 1, както и за избори поотделно

Избори две в едно са вероятни. Това е един от изводите от срещата на президента Румен Радев с управлението на Централната изборна комисия. От ЦИК увериха, че имат подготвеност да проведат изборите както две в едно, по този начин и поотделно.

На 14 ноември е първият тур на президентските избори. Румен Радев би трябвало да насрочи датата на изключителния парламентарен избор.

" От изложеното от вас досега значи, че можем да считаме, че избори две в едно са вероятни при един естествен темп, при изискване, че срещнете нужната финансова и логистична поддръжка от държавното управление. Кампанията за образование би трябвало да започва доста по-рано съгласно мен. Говоря за разяснителната акция измежду гласоподавателите ", съобщи Румен Радев.

" Напълно сте прав, господин президент, разяснителната акция би трябвало да стартира в този момент и незабавно, защото от предходните парламентарни избори, когато за първи път имаше машини в съвсем всички изборни секции, гласоподавателите желаеха авансово да се допрян до машината, с цел да са спокойни хората, че не е нещо комплицирано, рисково и да могат умерено в изборния ден да упражнят правото си на глас. Така че това би трябвало да бъде засилено в тази посока нашето разяснение. Още повече, в случай че са изборите две в едно ", сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР