Избори 2 в 1 през юни са напълно реалистичен и

...
Избори 2 в 1 през юни са напълно реалистичен и
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Избори 2 в 1 през юни са напълно реалистичен вариант

Избори 2 в 1 през юни са изцяло реален и вероятен вид. Това няма да се случи единствено в България в случай че изберем този вид, избори 2 в 1 ще има и в Румъния, частични и в Италия. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime  членът на Обществения съвет към ЦИК и представител на “Обединение за почтени избори ” Стоил Цицелков.

По думите му механически или различен проблем с такива избори няма, единствената пречка би могла да бъде административна.
Единственият метод да участваш в изборна администрация е да бъдеш излъчен от политическа партия – такава, която е влезнала с над 4% на последните избори. Това значително лимитира хората, които могат да вземат участие.
Колко би ни коствало в случай че изборите са настрана е един изцяло нищожен въпрос, сподели още Стоил Цицелков.
Хората, които избираме, вземат решение какво ще се случи с милиарди, те взимат решение за доста милиарди левове за разнообразни енергийни планове, за това на кого да дадем нашите реактори, по какъв начин да наподобяват нашите улици, учебни заведения, нашето бъдеще се взема решение от тях. Аргументът да спестим 50 млн. не е сериозен.
„ Ако изборите са 2 в 1 обаче, това ще вдигне интензивността на европейските избори, от които ние като гласоподаватели не се вълнуваме доста. Лошото обаче е, че отивайки стимулирани да гласуваме на парламентарни избори, ние ще бъдем настроени от политическите централи, които ще си хвърлят компромати и ще пропуснем огромната картина, от която България е част – тази война, която се развива толкоз близо, както и протичащото се към нас “, означи още Стоил Цицелков.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР