Избори 2 в 1 беше най-добрият вариант. Очаква се на

...
Избори 2 в 1 беше най-добрият вариант. Очаква се на
Коментари Харесай

Проф. Константинов: На изборите 2 в 1 ще гласуват само твърдите ядра, всички останали са отвратени

Избори 2 в 1 беше най-хубавият вид. Очаква се на тях да излязат да гласоподават единствено твърдите партийни ядра, тъй като останалите са отвратени. Аз също съм погнусен, само че ще гласоподавам. Това съобщи математикът проф. Михаил Константинов в ефира на NOVA NEWS.

Той изясни, че всеки гласоподавател ще получи една или две бюлетини за гласоподаване според от изборните му права за уседналост.

Ако желаеме да гласуваме с машина, тогава най-вероятно ще получим една или две карти. Избирателят идва и се разпознава пред комисията и там се схваща дали има право да гласоподава и за европейските избори, добави специалистът.

По отношение на машинното гласоподаване проф. Константинов изрази мнение, че то не покачва доверието в изборния развой и посочи, че на никое място в Европа не се гласоподава с машини.

Преди години ирландците си купиха машини за гласоподаване и ги изхвърлиха на другата година, тъй като в обществото им се водеше същият диалог като при нас. Ако машината се скапе, няма кой да я поправи без пари или да я размени. Затова и на никое място в Европа не се гласоподава с машини, разяснява той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР