Изборът ѝ се случи от трети опит Общинският съвет във

...
Изборът ѝ се случи от трети опит Общинският съвет във
Коментари Харесай

Емилия Христова ще е временен кмет на Одесос във Варна

Изборът ѝ се случи от трети опит
Общинският съвет във Варна избра Емилия Христова за краткотрайно изпълняваща длъжността кмет на регион " Одесос ". Тя получи поддръжката на 37 от съветниците.

Това беше третият опит на Общинския съвет да дефинира краткотраен кмет на региона, откакто Общинската изборна комисия приключи пълномощията на определения на локалните избори Цветнен Цветков.

На 29 февруари общинските съветници не можаха да изберат краткотрайния кмет на варненския регион, тъй като тогава единият от заместник-кметовете на " Одесос ", Емилия Христова, получи поддръжката на 25-има общински съветници, а другият заместник-кмет Атанас Христов - на 22-ма. Нито един от двамата не съумя да получи нужното болшинство от 26 гласа. След няколко гласувания седмица по-рано също не се стигна до избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Одесос ".

Христова е приключила " Българска лингвистика " и " Право ", а от 2008 година е част от екипа на " Одесос ". Тя е позната в морската столица като кадър на костовото ДСБ.

На предходното съвещание на локалния парламент тя съобщи, че се ангажира до избора на нов кмет да обезпечи естествената работа на администрацията.

" Това значи да не пада качеството на административните услуги, да се следва прецизен надзор във връзка с благоустройството и комуналните действия, да се съблюдава прецизно разходването на бюджета в частта за регион " Одесос ", разясни Христова.

Заседанието на Общинския съвет стартира с минута безмълвие в памет на Таня Василева, някогашен кмет на регион “Одесос ” и шеф на Дирекция “Социални действия ” в Община Варна, която ни напусна на 9 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР