Изборът за кмет на третия по големина район на град

...
Изборът за кмет на третия по големина район на град
Коментари Харесай

Пак скандал: Кметицата на Красно село - избрана незаконно

Изборът за кмет на третия по величина регион на град София „ Красно село “ неотложно би трябвало да бъде разгласен за нереален, приканиха жителите на квартала.

Според жителите, вотът извършен на 27 октомври 2019 година е бил съпроводен от жестоко нарушаване на Изборния кодекс, а доказателство на тяхното изказване е „ Протокол на секционната изборна комисия “, от който ясно проличава, че член на състава на секционната изборна комисия е брачният партньор на Росина Станиславова – Петър Станиславов.

Документът е оповестен в групата „ Район Красно село - разпоредителност и решения за бъдещето “, сплотяваща над 8500 живущи в региона.

Припомняме, че името на Станиславова, която стана областен кмет от „ Демократична България “, нашумя с поредност от кавги незабавно след нейното избиране. Само за две години, тя на два пъти е глобявана от КПКОНПИ за спор на ползи, като в първия случай Административният съд на София град удостовери решението на Антикорупционната комисия, като отхвърли импортираната тъжба на Росина Станиславова.

Според магистратите кметицата на „ Красно село “ е отговорна, че е сключила контракт с щерка си по план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “. Санкцията от КПКОПНИ, която е доказана с решението на съда, е 5 000 лева и връщане на непозволено взетите възнаграждения от щерка й.

В случай, че тя апелира и Върховен административен съд удостовери това решение, градоначалничката е длъжна да освободи поста си.

Междувременно в съда отлежава още дело на Станиславова против КПКОНПИ – отново за спор на ползи. Комисията я упреква, че се е назначила сама за началник на план “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година и си е платила хонорар от близо 10 бона за това.

Очаква се и тази тъжба на Станиславова да бъде отхвърлена.

Скандалната Станиславова нашумя през последната година откакто съумя да настрои целия регион против себе си. Живущите в „ Красно село “ даже излезнаха на митинг против нея. Те я упрекват, че регионът се разпада, няма нови планове за развиване, няма тематики за публично разискване.

Станиславова е спряла всички срещи с хората. Това важи и за бизнеса, чийто планове се стопират без пояснение, а срещите се отхвърлят. А до момента в който хората се бунтуват, правораздаващите органи не спят и не престават да уличават Станиславова в корупция и шуробаджанащина.

Само преди два месеца Антикорупционната комисия удари кметицата с трето решение, този път за корупция. Обвинението към този момент е в ръцете на прокуратурата.

Заради инспекцията чиновници на KΠKOHΠИ нахлуха в общината и снеха oбяcнeния oт всички длъжнocтни лицa, вĸлючитeлнo и от кметицата. Бяxa ycтaнoвeни дaнни зa извъpшeни зaĸoнoнapyшeния пpи изпълнeниeтo нa cтpoитeлнo-peмoнтни дeйнocти и дocтaвĸa нa мaтepиaлни aĸтиви, c възлoжитeл Cтoличнa oбщинa – paйoн „ Kpacнo ceлo “.

Уcтaнoвeни ca и нeзaĸoнocъoбpaзни дeйcтвия нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция, изpaзявaщи ce в yмишлeнo зaбaвянe нa издaвaнe нa aдминиcтpaтивни aĸтoвe, злoyпoтpeби пpи oтдaвaнe пoд нaeм нa oбщинcĸo имyщecтвo и paзxoдвaнe нa пyблични cpeдcтвa, извъpшвaнe нa фиĸтивни нaзнaчeния нa cлyжитeли пo oпepaтивни пpoгpaми и пpoeĸти c цeл личнo oблaгoдeтeлcтвaнe и oблaгoдeтeлcтвaнe нa тpeти лицa.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР