Изборът за гуверньор на БНБ няма да породи трус в

...
Изборът за гуверньор на БНБ няма да породи трус в
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: България има дял от допълнителните 15 млрд. куб. м. газ от САЩ


Изборът за гуверньор на Българска народна банка няма да породи трус в обединението. Това съобщи зам. министърът на енергетиката Пламен Данаилов, който е и част от ИТН. Партията на Слави Трифонов издига един от претендентите за поста – Любомир Каримански. Другият претендент Пламен Гюров е повдигнат от мандатоносителя на обединението „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

„ Коалицията ще остане постоянна и избора за Българска народна банка няма да събори обединението “, уточни Данаило.

По думите на Данаилов новият гуверньор би трябвало поста да преведе България към тази приемане на еврото. От друга страна, предизвикателство пред него ще бъде, цифрова промяна на цялата банкова промишленост, която следва на европейско равнище, в това число и на равнище България.

Хубаво е, че имаме 2 претенденти, които да са да съпоставим, сподели още Данаилов. Той уточни, че неговият персонален избор е Любомир Каримански.

Данаилов уточни, че в миг а в хранилището в Чирен е цялостно на 20%, само че това било обикновено поради края на отоплителния сезон.

По отношение на заплащането на газа в рубли зам. министърът на енергетиката уточни, че договорите плануват заплащания в евро или долари. Новият механизъм с прекосяването в от евро в рубли най-вероятно няма да промени доста това. Няма индикации че Русия ще спре газоподаването към този миг, сподели още зам. енергийния министър.

Според Данаилов новата газова връзка с Гърция ще способства за това да няма проблем със идващия отоплителен сезон.

Зам. енергийният министър уточни, че за България има планувано количество от спомагателните 15 милиарда куб м. природен газ, които Европейски Съюз и Съединени американски щати договориха на последната среща на върха в средата на март. Данаилов обаче уточни, че тези 15 милиарда куб. м. газ за незадоволителни, с цел да подсигуряват нужното количество.

Данаилов уточни, че е доста евентуално да няма смяна в цената на електрическата енергия за бита до края на регулаторния интервал който е 30 юни. От идващия започващ на 1 юли е допустимо да има промяна, само че най-вероятно тя ще е минимална.

Относно обстановката в ПАЕВЦ Чаира, Данаилов уточни, че Направени са нужните инспекции. Очакваме отчета от няколко самостоятелни източника, които ревизираха протичащото се в този момент. В най-скоро има опция да проработят 2 от общо четирите елемента на централата, уточни още Данаилов.

Меморандумът с GemGorp и IP3 не съставлява освен това от посреднически контракт с който двете компании имат опция да търсят евентуални вложители, които да създадат капиталовложения от 1 милиарда в България

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР