Изборът в драфта на НБА е едно голямо признание, но

...
Изборът в драфта на НБА е едно голямо признание, но
Коментари Харесай

Везенков: Изборът в драфта на НБА е признание, но нищо повече

" Изборът в драфта на НБА е едно огромно самопризнание, само че нищо повече. Нищо не е обезпечено и би трябвало доста да се трудя, в случай че желая един ден да попадна там. "

Това съобщи българският баскетболист Александър Везенков, който беше определен под №57 от " Бруклин нетс ". Той ще остане в сегашния си тим " Барселона ", с цел да продължи развиването си, каквото беше желанието на всички страни.

" Така решиха от " Бурклин ". Мисля, че по този начин и би трябвало да бъде. Аз още нищо не съм постигнал в Евролигата и това е моята цел за идната година. Искам първо да се потвърдя в Европа. Според мен това решение (да остана в " Барселона " ) е най-хубавото за всички ", сподели още той на конференция в Правец.

Крилото на " Барселона " се причисли през днешния ден към лагера на националния тим, с който му предстоят мачове с Беларус и Португалия от предварителните квалификации за международното състезание. Той изкара последния близо месец в Орландо, където за втора поредна година се готвеше самостоятелно при известния кондиционен експерт Джеф Игуера.

" За мен нищо не се промени. Да, благополучен съм, че един тим от НБА ще ме следи, ще следи представянето ми. Но за мен всичко си е същото, би трябвало да се работи още повече. В момента ме интересува да се потвърдя в " Барса ", да не приказват хората, че това, което реализирах, е било случайност или тъй като сме имали контузени ", изясни той.



Българският баскетболист обаче съобщи, че в този момент мислите му са напълно ориентирани към мачовете с националния тим. " После ще мисля за " Барса ". Mиналия сезон не беше сполучлив за нас. Не спечелихме нищо, не играхме нито един край. Така че не мога да кажа, че моето показване е било доста положително. Винаги може повече и това е задачата ми - да се усъвършенствам с всеки минал ден. Дано идващият сезон да е доста по-успешен. "

" Надявам се единствено да съм здрав, да не преставам да работя и да оказвам помощ на тима да побеждава. Искам да се потвърдя в " Барса ", да печеля някоя купа. А какво ще стане идващото лято никой не знае. Сега мисля единствено за националния тим и " Барселона ". За " Бруклин " ще мисля след една, две или колкото години те преценяват. Важното е да не преставам да работя настойчиво и да не се отстранявам от пътя ", сподели още Везенков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР