Изборът предстои на 13 март, чака се балотажНужни са 26

...
Изборът предстои на 13 март, чака се балотажНужни са 26
Коментари Харесай

Трима професори с 10 номинации в битка за Съвета на ректорите

Изборът следва на 13 март, чака се балотаж
Нужни са 26 гласа от общо 51

Трима професори, събрали общо 10 номинации от разнообразни висши учебни заведения, са претендентите за председателското място в Съвета на ректорите, научи “Труд news ”. Изборът кой да заеме мястото на акад. Лъчезар Трайков, който наследи на поста проф. Анастас Герджиков, е на 13 март.

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров е измежду претендентите за ръководител и е събрал 5 номинации. Той е подсилен, както от своя университет, по този начин и от ВУЗФ, Бургаски свободен университет, УАСГ и Стопанската академия “Д. Ценов ”.
Втора по номинации е проф. доктор Миглена Темелкова, ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, която има 4 номинации. Те идват от механически, медицински, военни и профилирани висши учебни заведения.

Третият претендент за началник на ректорите е проф. доктор Добри Ярков, отпред на Тракийският университет, който има 1 номинация.

В сряда Съветът на ректорите, в който членуват всички 51 университета у нас, се събира на отчетно-изборно заседание, на което би трябвало да гласоподава какъв да е новият ръководител. За да бъде определен един от тримата претенденти, той би трябвало да получи 26 гласа. Очаква се да се стигне до балотаж сред двамата, събрали най-вече поддръжка при първото гласоподаване, като резултатът от него ще е явен още същия ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР