Изборът ни на четиво за почивните дни този път е

...
Изборът ни на четиво за почивните дни този път е
Коментари Харесай

Истината за Хитлер и Дон Корлеоне

Изборът ни на четиво за почивните дни този път е на чисто образен принцип - това са три книги с червени корици. И както може да се чака от този цвят, наличието им спорно, с страсти в разнообразни крайности и много постоянно шокиращо.
 Снимка 469234

" Хитлер ", том 1

Смята се, че това е най-пълната и исторически достоверна биография на немския деспот. Неин създател е историкът проф. Иън Кършоу. Той наблюдава историята на Адолф Хитлер от раждането му в австрийско село до самоубийството му в бункер в Берлин, като употребява и незнайни досега източници.

Най-ценното в книгата е обоснованото пояснение за какво тъкмо в оня миг е било допустимо възкачването му на власт - растящият антисемитизъм във Виена, авторитетният шовинизъм в Германия, последствията от Първата международна война и разочарованието от това, че Ваймарската република не се е справила с тях. Всичко това разчиства пътя пред Хитлер и отровната му идеология, станала причина за безусловно отприщване на злото.

Изд. " Изток-Запад ", 45 лева
 Снимка 469235

" Кръстникът "

Продължаваме на тематика " принуждение " с най-известната мафиотска сага на света. Книгата на Марио Пузо излиза в ново първокласно издание с твърди корици, 51 години откакто съумя да завладее читателите и да се трансформира в хитов филм.

Това е историята на оскъдно момче от малко селце в Сицилия, което съумява да се трансформира в един от най-безпощадните и авторитетни мафиоти в Америка. Вито Корлеоне съумява да построи комплицирана машина, смазана с кръв, която освен ръководи проведената престъпност, само че и въздейства на политиката и властта.

Изд. " Сиела ", 22.90 лева
 Снимка 469236

" Огнената загадка "

На фона на горните, сборникът с новели на Стефан Цвайг може да мине за лека книга. Австрийският публицист обаче е прочут със задълбоченото си знание на човешката природа, интереса към теориите на Фройд, както и вярата му в свободата и общото бъдеще на Европа.

" Огнената загадка " е първият от три сборника, формирани от самия него. Оригиналното му заглавие е " Първо прекарване. Четири новели от света на детството " и включва произведения, отдадени на съзряването и първите любовни трепети. Предстои излизането и другите два.

Изд. Colibri, 16 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР