Изборът на всяка държава членка на ЕС, дали да остане

...
Изборът на всяка държава членка на ЕС, дали да остане
Коментари Харесай

Вижте кога ще се съмва и ще става тъмно, ако изберем зимно или лятно часово време!


Изборът на всяка страна членка на Европейски Съюз, дали да остане на лятно, или зимно часово време би трябвало да стане хармонизирано с нейните съседи, с цел да не се пресечен стопански, транспортни и други връзки сред тях. Затова Европейска комисия преглежда няколко десетки разновидността за групирането на страните.

Един от тях е България, Румъния и Гърция да са в една зона, от Сърбия до Германия, Швейцария и Италия - в друга, а от Франция и Холандия до Португалия - в трета. Друг вид е от нас до Англия всички страни да са в една зона, а единствено Англия и Португалия да са в обособена.

Все още множеството от страните в Европа не са решили дали желаят да се приключи промяната на времето и към кое да се премине. Според тях би трябвало по-голям публичен спор и повече време за взимане на тези решения. В момента срокът е до април 2019 година В България се организира анкета, която завършва през днешния ден. До сряда вечерта в нея са взели присъединяване към 12 хиляди души, сподели Станков. Резултатите ще станат ясни до дни, само че това е единствено началото на дебатите.

Мнения се желаят и от обособените министерства - просветителното да вземем за пример избира зимното часово време, защото това щяло да е по-удачно за образователния развой.

Становището на енергийното министерство е, че резултата от промяната на времето към този момент го няма. Той е достигнал своя пик през 2007 година, когато 14% от силата е била за домашно осветяване на жителите. Към момента този дял е едвам 1,44%. Това значи, че спестяваме единствено 24 хиляди мегаватчаса, което стига за работата на един блок за 24 часа.

Станков изясни, че в случай че преминем към лятно часово време, в по-активната част от деня за хората ще е ярко. Тогава на 22 декември ще се съмва към 9 ч, а слънцето ще залязва към 18 ч. Ако изберем зимното време, на 21 юни, при започване на лятото, светлата част на деня ще е сред 5 ч сутринта и 20 ч вечерта.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР