Изборът на управител на БНБ влиза като точка първа в

...
Изборът на управител на БНБ влиза като точка първа в
Коментари Харесай

Новият гуверньор на БНБ става ясен в петък

Изборът на шеф на Българска народна банка влиза като точка първа в петък в пленарната зала. Това демонстрира проектопрограмата за работа на Народното събрание за седмицата, оповестена на интернет уеб страницата на Народното събрание.

Единият от претендентите - Андрей Гюров от ПГ " Продължаваме Промяната " разгласи, че се отдръпва. От " ИТН " обявиха, че няма да отдръпват техния кандидат за поста Любомир Каримански, ръководител на комисия по бюджет и финанси в Народно събрание. И през днешния ден от групата на Има Такъв Народ потвърдиха пред публицисти в Народното събрание, че няма смяна в позицията им.

Проектопрограмата включва също второто четене на измененията в Закона за правосъдната власт (първа точка в четвъртък), с които се закриват профилираните съдилища и прокуратура.

В проектопрограмата е и второто четене на измененията в Закона за здравето, свързани с края на изключителната епидемиологична конюнктура и опцията за използване на ограничения след нея. В плана е също второто гласоподаване на промени в Закона за здравното обезпечаване, отнасящи се до даване на здравни грижи на лицата, получили краткотрайна протекция.

Предвижда се Народното събрание да разиска на първо четене и промени в Закона за налог върху добавената стойност, импортирани от ПГ на " Възраждане ", както и промени в Закона за силата от възобновими източници на Владимир Табутов от ПГ на " Продължаваме Промяната " и група народни представители.

В проектопрограмата е и Законопроект за одобрение на Писмо за оферта и приемане BU-B-UCH Радио-комуникационно съоръжение (Letter of Offer and Acceptance (LOA) BU-B-UCH Radio Communications Equipment).

Предвидени са и първите четения на промени в Закона за българските персонални документи и на Законопроект за българския език.

Точка втора за четвъртък е очакван план на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. В петък ще се състои и постоянният парламентарен надзор.

Днес на срещна с представители на Сдружението на дребни и междинни превозвачи министър председателят Кирил Петков сподели, че оферират над 600 млн. лева, което е към 50 на 100 от дължимите пари, да са се платят незабавно на компаниите, след глоба на Народното събрание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР