Изборът на управител на БНБ няма да взриви коалицията, но

...
Изборът на управител на БНБ няма да взриви коалицията, но
Коментари Харесай

Балабанов: В парламента стават странни неща

Изборът на шеф на Българска народна банка няма да взриви обединението, само че в Народното събрание се случват странни неща. Това съобщи депутатът от ”Има подобен народ” Станислав Балабанов пред Българска национална телевизия.

Той дефинира като шизофренно държанието на депутатите на " Продължаваме Промяната " при гласуването за отпадане от дневния ред на точката за ремонтите на пътища.

Според него държанието на народните представители от най-голямата парламентарно показана група във връзка с въпросът с АПИ е пленник на конкуренцията сред двете партии при избора на шеф на Българска народна банка.

" Ако един човешки живот се изгуби, ще тежи на съвестта на хората, които неодобряваха тази точка. Срамно е, че бламирането се прояви и в едни от водещите комисиите в Народното събрание. Защо се прави и по какъв начин - може би от спортна завист и от политически игри във връзка с другия проблем, обвързван с Българска народна банка " - съобщи Балабанов.

Във връзка с изказванията на водача на " ИТН " Слави Трифонов, че министър председателят Кирил Петков се пробва да отхвърли ветото на България за евроинтеграцията на Северна Македония без никакви условия, Станислав Балабанов уточни, че те се основават на достоверна информация.

" Българска народна банка няма да взриви мира в обединението, само че когато стои на тезгяха българската история и еднаквост, без значение кой е министър-председател ще би трябвало да заплаща цената да дейностите си. Публичното говорене по тематиката е едно, а информацията на Трифонов - друго нещо. И когато двете се пресекат, ще имаме проблем. Защото никой няма право даже да си намерения, че може да продаде българската история и националните ни ползи за жълти стотинки. " - сподели Балабанов.

По думите му ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е останала остана извънредно изумена от това, което ѝ е споделил ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов за българската позиция във връзка с РСМ, тъй като предварителните ѝ диалози с премиера по тематиката са били напълно разнообразни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР