Изборът на управител на БНБ не може да свали правителството,

...
Изборът на управител на БНБ не може да свали правителството,
Коментари Харесай

Депутат от Продължаваме промяната: Очаквам арести всяка седмица


Изборът на шеф на Българска народна банка не може да смъкна държавното управление, съобщи Пламен Шалъфов

"Очаквам арести всяка седмица. Хората гласоподаваха за връщане на справедливостта и точно към това се върви ", това сподели вдепутатът и член на бюджетната комисия от "Продължаваме смяната " Пламен Шалъфов.

Той добави, че ръководещата коалиция стои напълно зад дейностите на министър Бойко Рашков, само че бойкот от страна на прокуратурата е бил предстоящ. За него ГЕРБ са били гневна съпротива през цялото време и не има вяра, че след арестите те могат да станат по-агресивни.

"Постът гуверньор на Българска народна банка е значим, само че война в обединението по този въпрос е мощно казано. Хубаво е да се водят диалози. Само три партии от обединението поддържат Андрей Гюров, Има Такъв Народ държат на Любомир Каримански. Въобще не става дума за качествата на единия или другия, спекулативно е да се приказва за завършек на обединението поради тези различия ", съобщи Шалъфов по отношение на настоящия избор.

"Аритметично опозицията може да реши кой ще е шеф на Българска народна банка, само че това няма да има силата да смъкна държавното управление ", безапелационен е той.

Депутатът изрази удовлетворение от свършената работа за миналите 100 дни на държавното управление - значително преодоляване на енергийната рецесия, стопанската система работи, макар многото наслагващи се рецесии.

"Това е коалиция, която съумява да работи, макар разликите си. Това е коалиция на политическия разсъдък ", съобщи Пламен Шалъфов.

Той добави, че се работи по всички фронтове и чака забързване на промените с придвижване на времето.

Пламен Шалъфов съобщи, че няма да има увеличение цените на тока до края на годината, а за газа, отоплението, водата се работи растежът да не е нетърпим и внезапен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР