Изборът на управител на БНБ е предвиден като точка първа

...
Изборът на управител на БНБ е предвиден като точка първа
Коментари Харесай

Парламентът избира шефа на БНБ в петък

Изборът на шеф на Българска народна банка е очакван като точка първа в дневния ред на Народното събрание за петък.

Депутатите ще изслушат отчета на бюджетната комисия за двамата претенденти за поста – Любомир Каримански от Има Такъв Народ и Андрей Гюров от Политическа партия.

Преди дни министър председателят Кирил Петков заяви, че Андрей Гюров отдръпва кандидатурата си поради напрежението, което породи в ръководещата коалиция.

Каримански обаче няма да се отдръпна от конкуренцията. В петък той заяви, че е получил sms със закани да се откаже, а в събота Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи, че народен представител от Политическа партия му е предложил да стане представител на България в Световната банка.

Депутатите от Политическа партия към този момент оповестиха, че няма да поддържат Каримански за началник на Българска народна банка.

Тази заран Андрей Гюров разгласи, че се търси политически самостоятелен човек за поста – „човек, който е подготвен да остави личния си живот, с цел да реши проблемите на БНБ“.

„Появи се политическо напрежение от тази кандидатура. Дискусията бе изместена от замяна на хрумвания и причини в политически поръчки, което не може да позволим. Като най-голяма парламентарна мощ носим отговорността за стабилността на ръководството. И защото стабилността е наш приоритет, оттеглихме кандидатурата. Беше добра демонстрация на водачество да оттеглим кандидатурата, да дадем късмет и на нашите сътрудници от обединението и да подновим процедурата“, съобщи Гюров пред Нова тв.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР