Изборът на управител на Българската народна банка влиза като точка

...
Изборът на управител на Българската народна банка влиза като точка
Коментари Харесай

С ЕДИН КАНДИДАТ? Изборът за шеф на БНБ влиза в зала в петък

Изборът на шеф на Българската национална банка влиза като точка първа в петък в пленарната зала. Това излиза наяве от проектопрограмата за работа на Народното събрание за седмицата, оповестена на интернет уеб страницата на Народното събрание.

Единият от претендентите - Андрей Гюров от ПГ на „ Продължаваме Промяната “ разгласи, че се отдръпва, това обаче още не е формален факт. От „ ИТН “ обявиха, че няма да отдръпват техния кандидат за поста - Любомир Каримански, ръководител на комисия по бюджет и финанси в Народното събрание. И през днешния ден от групата на Има Такъв Народ потвърдиха пред публицисти в Народното събрание, че няма смяна в позицията им.

Три от четирите партии в обединението - „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да поддържат Каримански за гуверньор на Българска народна банка. Единствената поддръжка ще пристигна от партията, която го издига – „ ИТН “.

Що се отнася до останалите две партии – ГЕРБ и „ Възраждане “ също обявиха, че няма да поддържат Каримански, Движение за права и свободи не афишират обществено какво ще е държанието им в пленарната зала

„ За да бъде едно предложение признато, би трябвало да са дали своят вот повече от половината от последно записаните или съгласно последната инспекция на кворума “, обясни преди дни ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

При по този начин изложените условия задачата „ Любомир Калимански за оглави Народната банка “ наподобява невъзможна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР