Изборът на шведския производител Грипен за доставката на изтребители за

...
Изборът на шведския производител Грипен за доставката на изтребители за
Коментари Харесай

Доклад на МО: Новите самолети ще са Грипен, старите Ф-16 дори не са класирани

Изборът на шведския производител " Грипен " за доставката на изтребители за българските Военновъздушни сили е доказан в отчет на министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Документът демонстрира, че България даже не е класирала офертата за самолетите втора употреба Ф-16 на Португалия с логистичен пакет от Съединени американски щати.

Според отчета „ предлагането на Швеция е класирано преди всичко с резултат 0,90, а предлагането на Италия е класирано на второ място с резултат 0,61 ".

" Предложението на Португалия с логистичен пакет Съединени американски щати не е било класирано, заради противоречие на ценовото му предложение с условията, заложени в RFP. Протоколът беше одобрен от министрите на защитата и на стопанската система на служебното държавно управление и импортиран за разглеждане в Министерския съвет “, се показва в отчета на министъра на защитата.

Преди седмица от шведската компания СААБ, която създава самолетите " Грипен ", заявиха подготвеност да предложи гъвкави финансови решения за продажбата на нови изтребители за българската бойна авиация.

В мандата на служебното държавно управление на Огнян Герджиков завърши работата на междуведомствена работна група, която заключи постъпилите предложения. С протокол преди всичко беше класирана СААБ с изтребителите " Грипен ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР