Изборът на ресторант и място за бизнес вечеря е не

...
Изборът на ресторант и място за бизнес вечеря е не
Коментари Харесай

Когато организирате бизнес вечеря

Изборът на ресторант и място за бизнес вечеря е не по-малко значим от договарянията, които водите. В бизнеса обаче изразходваме толкоз доста сила, че постоянно забравяме за тези дребни детайлности, които вършат огромно усещане. А те са измежду най-важните аспекти на всяка бизнес договорка.

Къде ще заведете вашите посетители, изключително интернационалните сътрудници, предава обръщение за отношението, което имате към тях. Ако се справите както би трябвало, всеки се усеща почитан и наподобява като експерт, а вие печелите.

Агенция „ Ройтерс ” показва тънкостите на тази активност, разказани от Памела Айринг, шеф по етикт в Бизнес учебното заведение на Бостън.

* Винаги избирайте ресторант или място, което познавате. Резервирайте авансово, с цел да си осигурите най-хубавата маса, като избягвате такива, които са сложени пред огледалото или са покрай кухнята или тоалетната. Ако имате нечетен брой посетители, поискайте кръгла маса, тъй че никой не седи до едно празно място.

* В подредбата е значимо най-важният ви посетител да седне отдясно на централното място. Ако имате повече от един почетен посетител тогава вторият най-високопоставенен посетител седи от ляво. Когато има 3-ти почетен посетител той седи отдясно на първия почетен посетител. Забележите, че полът не играе роля при определянето на мястото, а рангът.

* Ако ще се приказва няколко езика поканете преводачи на масата.

* Споделете вашия проект за сядане с келнера, който да ви насочва да сядате, когато пристигате. За огромни групи може да поискате потреблението на табели на масата.

* Като хазаин би трябвало да пристигнете по-рано и да поздравите вашите посетители на входа. Ако вие и гостът пристигнете в едно и също време, отправете се дружно към масата.

* Ако се постанова да посрещнете вашите посетители край масата, не си поръчвайте пиво или не отваряйте салфетките. Вие желаете да наподобява по този начин, сякаш преди малко пристигате.

* Когато дойдат гостите се изправете, с цел да ги поздравите.

* Оставете салфетките по местата им, до момента в който всички посетители не седнат. Ако има бизнес въпроси, които бихте желали да обсъдите преди хранене също оставете салфетките си на масата, до момента в който тези полемики приключат. Поставянето на салфетката в скута ще алармира на сервитьорите, че сте подготвени да поръчате.

Разбира се, не всяка точка е използвана за всяка бизнес вечеря или обед. Въпреки това, придържайки се към тези съществени насоки в доста обстановки ще демонстрирате почитание и схващане към сътрудниците си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР