Защо добре подбраното зимно яке е с такова значение

...
Изборът на различните видове дрехи зависи от множество фактори: структурата
Коментари Харесай

Изборът на различните видове дрехи зависи от множество фактори: структурата на тялото, климата, предпочитанията към различни кройки, цветове, дължини, личните възприятия за стил. Зимните якета са сред най-обсъжданите видове облекло, тъй като ги носим ежедневно, докато изпълняваме разнообразни функции и влизаме в редица роли. В този смисъл, желаем да са ни удобни.

Дължината на зимното яке определя в голяма степен как ще изглеждаме, ако сме ниски или много високи. Необходимо е да прикрива слабостите на фигурата ни, а не да ги подчертава допълнително. Поради незнание обаче, често пъти постигаме комичен ефект и по погледите на околните разбираме, че нещо не е наред.

Зимните якета са от онази категория дрехи, които не си купуваме всеки ден – обикновено през студените месеци сменяме не повече от 2-4 якета или палта с оглед на тяхната цена. В стремежа си да се сдобием с топло яке с различен пълнеж – силиконов пух, вата, млян дунапрен и др. – често инвестираме суми, които утежняват бюджета ни. Какво можем да направим?


Кои комбинации са най-подходящи през зимата

Колкото по-издължена е осанката ни, толкова по-стилна ще бъде, ако заложим на дълги шлифери или вълнени палта. Същите могат да се комбинират както с дънки, така и с панталони, клонящи към елегантната категория дрехи. По презумпция едноцветните вълнени връхни дрехи се съчетават умело с карирани или раирани десени и хаундстуут и са подходящи за дами и господа с по-нисък ръст. Фигуралните палта стоят перфектно на по-слаби и високи хора, тъй като оптически придават по-голям обем на тялото. В общия случай правилото гласи „по-малкото е повече“ с оглед и на сезона.

На какви връхни дрехи да заложим при по-топло време

Лансира се разбирането, че с настъпването на пролетно-летните дни дрехите трябва да стават все по-къси. По-важното в случая е да носят прохлада, а такава можем да си осигурим, ако внимаваме с материите. Тренчкотите с колан, дължина до глезена и копчета, разположени в две редици например се шият от габардин. Това е водоустойчив текстил, който през последните няколко години придоби още по-усъвършенстван вид, затова и все повече световни брандове залагат на него. Много лесно можете да се досетите за какво говорим, ако обърнете внимание на връхните дрехи, които се носят в дъждовна Англия.

Army green са класиката в бранша, когато говорим за шикозност през пролетта. Цветът компенсира дължината и практически е подходящ и за хора с афинитет към спортния начин на живот, и за привържениците на семплия елегантен стил.

Какво ще посъветваме хората с предразсъдъци

Преди да пристъпите към закупуването на връхни дрехи, е добре да изясните за себе си какво разбирате под „елегантност“. Често пъти стереотипът се сбърква с модерното, а в крайна сметка това няма да Ви направи запомнящи се. Облеклото е психологически момент от цялостното ни възприемане и ако не се чувстваме удобно, то вероятно и подборът ни не е правилен.

За да сте сигурни, че инвестирате в стилни връхни дрехи, на първо време преценете дали има с какво да ги съчетаете и то, внимание!, както цветово, така и от гледна точка на материите. Не забравяйте, че якето или палтото няма да може да се скрие – ефектът от него ще може единствено да се засили или неутрализира от всички аксесоари, с които ще го комбинирате!

Разгледайте предложенията на зимни якета от modivo.bg. Сигурни сме, че ще направите точния избор!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР