„Изборът на Радев не е изненада, а логичен и почтен

...
„Изборът на Радев не е изненада, а логичен и почтен
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили и дали ПП са минали пубертета си в политиката

„ Изборът на Радев не е изненада, а логически и честен ход”. Това съобщи по БНР Кирил Добрев, политолог и някогашен зам.-председател на Българска социалистическа партия. По думите му „ Продължаваме промяната” не са съумели да изпълнят мандата, Има Такъв Народ имат проблеми със себе си и не може да се разчита да оправят националните проблеми, а Демократична България са с минимум депутати. „ Логичният избор беше Българска социалистическа партия. Трябва да е ясно, че спор с Радев имат Нинова и нейните органи. Редовите социалисти нямат проблем с държавния глава”, сподели още Добрев.
Той очерта и какво следва за Българска социалистическа партия като мандатоносител, а точно да организира договаряния с най-тежкия си абстрактен конкурент в лицето на Демократична България. „ Трудно е да се каже в действителност дали са съперници, тъй като 6 месеца дружно изнасяха оръжие за Украйна, дружно изгониха съветските дипломати и дружно стопираха диалозите с Газпром”, добави той. Според него има и различен проблем пред Българска социалистическа партия, който идва от казаното от Кирил Петков, че Има Такъв Народ е мафия. „ Сега на процедура на Корнелия Нинова и управлението на партията им се постанова да водят диалог с мафията”, сподели още той. Според него третият проблем е изискването на Българска социалистическа партия Кирил Петков да не е повече министър председател, макар че той е единият от създателите на Политическа партия. „ Всичко това прави задачата за нов кабинет нерешима. Направиха я нерешима тъкмо тези партии, които до момента управляваха, тъй като в устрема си да се харесат на гласоподавателите си, последните седмици сложиха такива условия между тях, че да не могат да ги изпълнят”, сподели още политологът. Все отново той позволява 0,01 % опция да се направи държавно управление, тъй като по думите му страхът от служебно държавно управление е огромен. „ При длъжностен кабинет ще стане ясно кой и по какъв начин е изнасял оръжие за Украйна, ще стане ясно кой е прекратил контракта с Газпром, ще стане ясно какво е финансовото положение на държавата”, добави той. В тази връзка той акцентира, че всяко неуместно решение на настоящето държавното управление се приписва или на Русия, или на българската мафия, забравяйки, че и най-слабата страна е по-силна и от най-силната мафия.

Кирил Добрев предвижда, че скоро ще има предварителни избори. " Моето виждане е, че огромна част от гласоподавателите на Българска социалистическа партия ще отидат във Възраждане и в партията на Стефан Янев. Голямата борба ще е сред ГЕРБ и Продължаваме промяната”, съобщи той. На въпрос, допустима ли е коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия, той бе безапелационен, че в името на властта всичко е допустимо, само че след избори. „ Служебното държавно управление ще подейства отрезвяващо за партиите, а изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили, дали Политическа партия са минали пубертета си в политиката и дали Българска социалистическа партия ще може да санира вредите от присъединяване си в дясно управление”, заключи Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР