Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след

...
Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след
Коментари Харесай

Изборът за председател на НС се отлага за след Великден, разговорите между партиите продължават

Изборът на ръководител на Народното събрание се отсрочва за след Великден.

След вчерашния провал с избора на ръководител на 49-ото Народно заседание, през днешния ден депутатите се събраха още веднъж в пленарната зала в опит да повторят избора.

 

ази заран председателстващият съвещанието Вежди Рашидов попита в пленарната зала дали има още номинации за поста ръководител на Народното събрание. След като такива не бяха посочени, Рашидов разгласи, че привиква народните представители още веднъж в сряда в 10.00 часа.

" Смятам, че по-здравословно е след празниците - нов оптимизъм. И в случай че и тогава не стане - ще викаме Господ, различен няма кой! Днес - виждате, че сме в патова обстановка - нито устав може да бъде признат, нито комисии да бъда определени ", разяснява Рашидов в коридорите на Народното събрание.

Към момента в Народното събрание остават импортирани две номинации - на  и на . От ПП-ДБ официално не са внесли номинация, само че откакто през вчерашния ден Народното събрание не съумя да избере ръководител, предложиха да има ротационно председателство на Народното събрание и на правната комисия в Народното събрание, на което да се редуват представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Днес ГЕРБ-СДС продължава диалозите за политики и с други парламентарно показани сили.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който беше на среща с управлението на ГЕРБ-СДС, разяснява, че особеното при старта на този парламент е, че този път има диалози сред двете най-големи сили. Той изрази вяра тези диалози да доведат до градивен разговор, за какъвто упорстват от Движение за права и свободи.

Карадайъ подсети обаче, че въпреки и множеството партии да приканват за правосъдна промяна, има разнообразни гледни точки каква би трябвало да е тя, а с цел да се случи каквато и да е правосъдна промяна, е належащо обезпечаването на конституционно болшинство.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова препотвърди позицията на социалистите, че няма да поддържат номинацията на Росен Желязков.

Тя дефинира предлагането на " Продължаваме промяната " за ротационно председателство на Народно събрание като " чудноват хибрид ".

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР