Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след

...
Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след
Коментари Харесай

Отново без председател, първото заседание на Народно събрание продължава след Великден

Изборът на ръководител на Народното събрание се отсрочва за след Великден.

След вчерашния провал с избора на ръководител на 49-ото Народно заседание, през днешния ден депутатите се събраха още веднъж в пленарната зала в опит да повторят избора.

Още през вчерашния ден следобяд, след диалози сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обаче, стана ясно, че първо ще продължат диалозите по законодателните цели на парламентарните сили, а изборът на ръководител на процедура ще зависи от тях.

Тази заран председателстващият съвещанието Вежди Рашидов попита в пленарната зала дали има още номинации за поста ръководител на Народното събрание. След като такива не бяха посочени, Рашидов разгласи, че привиква народните представители още веднъж в сряда в 10 часа.

Малко преди този момент водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че желае да направи държавно управление с ПП-ДБ.

" Имаме доста ясни задания - държавно управление сред тези две партии, вършим всичко допустимо, макар Атанас Атанасов. Днес ще създадем 2 комисии от двете груп - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, с цел да разгледаме бюджетна стратегия. Нашият главен приоритет е държавно управление сред ГЕРБ и Политическа партия. Готови сме на доста взаимни отстъпки ", съобщи Бойко Борисов.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че се надява да бъде направена идната стъпка с лъчение на работни групи от ПП-ДБ и от ГЕРБ, които да обсъдят заложената като основа законодателна стратегия, с цел да се реши дали разновидността с ротационното председателство на Народно събрание може да сработи с действителен смисъл. В отговор на въпрос на Българска национална телевизия дали може да се откри единодушие за държавно управление Петков посочи, че става въпрос само за обща законодателна стратегия.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР