Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след

...
Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след
Коментари Харесай

83 секунди продължи вторият опит на депутатите да изберат председател

Изборът на ръководител на Народното събрание се отсрочва за след Великден. Заседанието на Народното събрание през днешния ден продължи едвам 83 секунди.

Депутатите ще се съберат още веднъж в сряда в 10.00 часа. Това решение взе председателстващия съвещанието Вежди Рашидов. Така на процедура първото съвещание на новосформираното Народно заседание към момента не е завършило.

В четвъртък парламентарните групи не излъчиха нови претенденти за ръководител на Народното събрание. В сряда номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „ Възраждане “, само че никой от тях не събра нужната поддръжка.

Очаква се в четвъртъкда има нова среща сред представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България “, на която да бъде излъчена контактна група сред двете политически сили.

Нейната задача ще е да дефинира значимите законодателни цели. Вчера, след първата им среща, Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС анонсира, че ще бъдат инициирани работни групи в търсене на консенсус сред всички парламентарни политически сили за предпочитаните законодателни начинания в новото Народно събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР