Изборът на подходящи започва с определяне на стила и атмосферата,

...
Изборът на подходящи започва с определяне на стила и атмосферата,
Коментари Харесай

Как да изберем подходящи тапети за стена?


Изборът на подобаващи стартира с установяване на стила и атмосферата, които желаете да постигнете. Това е изключително значимо за всеки човек, който държи да преобрази дома си или пък своето офис пространство по най-хубавия и забавен метод. Не се колебайте да експериментирате, само че имайте поради и пречките и компликациите, които можете да срещнете по пътя към основаването на съвършения дом.
Какви са стъпките при избирането на подобаващи тапети за стена
Първата стъпка при избора на тапети е да определите стилът и цветовата гама, които желаете. След това измерете стените, с цел да знаете какъв брой тапети са ви нужни. Разгледайте разнообразни материали и текстури, като се фокусирате върху тези, които са лесни за поддръжка и устойчиви. Не на последно място, съобразете избора си с мебелите и останалата част от интериора, с цел да създадете хармонично и стилно пространство.
Какви цветове ще си подхождат с другите стени и мебели вкъщи?
Изборът на цветове за тапетите би трябвало да се съчетава добре с останалата част от интериора. Неутралните цветове като бежово, сиво и бяло са универсални и елементарно се комбинират с всевъзможни мебели и декоративни детайли. Ако предпочитате по-смели цветове, подберете нюанси, които се допълват с акцентите в стаята, като възглавници, килими или картини. Пастелните тонове придават мекост и уют, до момента в който тъмните цветове прибавят драматичност и грациозност. Важно е да балансирате цветовете, с цел да избегнете претрупване и да създадете приятна атмосфера.
Бихме ли желали тапетите да са релефни или с разнообразни фигури? 
Релефните и тези с разнообразни фигури могат да прибавят дълбочина и интерес към всяка стая. Релефните тапети са идеални за основаване на акцентна стена, придавайки текстура и уникалност на пространството. Тапетите с фигури, като геометрични форми или флорални претекстове, прибавят образен интерес и могат да подчертаят избрани зони в стаята. Важно е да изберете дизайн, който се съчетава добре с останалата част от интериора и не претрупва пространството. Разгледайте разнообразни варианти и експериментирайте с комбинации, с цел да намерите най-подходящото решение.
Да изберем самозалепващи тапети или елементарни? 
Изборът сред самозалепващи и елементарни тапети зависи от вашите потребности и желания. Самозалепващите тапети са лесни за монтаж, не изискват специфични принадлежности или лепила и са идеални за бързи промени в интериора. Те са подобаващи за хора, които обичат да обновяват дома си без непотребни страдания и майстори. Обикновените тапети, въпреки това, оферират по-голямо многообразие от дизайни и материали, само че изискват по-сложен развой на слагане. В днешното забързано всекидневие, изборът на самозалепващи тапети е по-добър, тъй като постоянно можем да получим от тях по-добро качество без да се постанова да влагама труда, който бихме вложили в същинските тапети. Освен това, да си го кажем - същинските тапети от дълго време са демоде.
Какви са тазгодишните трендове за тапети вкъщи?
Тазгодишните трендове за тапети включват многообразие от естествени и екологични материали, както и смели дизайни. Флоралните претекстове и естествените детайли са извънредно известни, създавайки чувство за прохлада и успокоение. Геометричните фигури и нереалните дизайни също заемат централно място, добавяйки съвременен и динамичен акцент. Металическите нюанси, като злато и сребро, придават първокласен тип на интериора. Водещи са и тапетите от рециклирани материали, които акцентират устойчивостта и ангажираността към опазването на околната среда.
Как да вземете верни размери при закупуването на тапети?
За да вземете верните размери при закупуването на тапети, измерете ширината и височината на всяка стена, която ще бъде покрита. Умножете тези стойности, с цел да получите квадратурата на стената. За по-точни резултати измерете и вратите и прозорците, които няма да бъдат покрити, и извадете тяхната повърхност. Винаги добавяйте към 10% за материалът, който може да остане и за изрязване. Това ще ви подсигурява, че ще имате задоволително тапети за покриване на всички неравности и неточности по време на монтажа. Ако не сте сигурни в изчисленията си, консултирайте се с експерт или потърсете помощта на нашите специалисти.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР