Изборът на парламентарната квота на ВСС е бил прозрачен. Това

...
Изборът на парламентарната квота на ВСС е бил прозрачен. Това
Коментари Харесай

Изборът на парламентарната квота на ВСС е прозрачен

Изборът на парламентарната квота на Висш съдебен съвет е бил транспарантен. Това стана ясно от думите на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Категорично нямаше сделки, сподели Цветанов. По отношение на фотосите, на които се вижда по какъв начин депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова " подсказва " на сътрудниците си в зала посредством знаци за кого по какъв начин да гласоподават, Цветанов съобщи, че при доста от народните представители е имало механически проблем с устройствата.

Той посочи, че Дукова е алармирала точно за проблем с устройството. " Не би трябвало да обвързваме дейностите й с подсещане ", добави Цветанов.

По мотив думите на вицепремиера Валери Симеонов, че няма разговор сред ръководещите и има съществени разминавания по значими тематики, Цветанов сподели, че Валери Симеонов е непосредствен човек и от време на време в своята страст споделял неща, които би трябвало да бъдат изчистени във формат сред съдружните сътрудници.

Няма опълчване сред институциите, сподели Цветанов във връзка тематиката за закупуването на изтребители. По думите му би трябвало да има гаранция, че процедурата ще бъде транспарантна.

" Тази процедура е почнала през 2010 година. През 2012 година персонално президентът Румен Радев, тогава като главнокомандващ Военновъздушни сили, дава висока оценка на F-16.

През 2014 година след посещаване на Радев в Унгария, той става най-големият труженик за " Грипен " и даже написа опорните точки на премиера Орешарски ", посочи Цветанов.

През 2015 година всички си спомняме за демонстративната оставка, която беше хвърлена от Радев, напомни Цветанов. По думите му тогава се е взело решение Радев да вземе окончателното решение за самолетите. До 2016 година критериите са били 7, само че месец и половина преди оставката на Радев, е въведен нов спомагателен критерии, който е бил основанието за дисквалифицирането на един от участниците, посочи Цветанов.

" Само давам обстоятелствата, вие си направете изводите. Аз нямам право да върша такива безпочвени обвинявания, каквито прави президентът ", съобщи Цветанов./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР