Изборът на нови изтребители за армията в момента е най-големият

...
Изборът на нови изтребители за армията в момента е най-големият
Коментари Харесай

Марешки: Покупката на изтребители е грабеж, харчат парите ни за ненужни железа

Изборът на нови изтребители за армията сега е най-големият обир в целия преход, може би и в цялата история на България, обир на български пари, изкарани от българските жители, които ще се харчат за ненужни железа. Това сподели водачът на партия „ Воля ” Веселин Марешки в утринния блок на бТВ.

" За да дадем 2 %, когато те са били 1 % за защита, този един % ръководещите споделят, той идва от въздуха. Той не идва от въздуха, ние го вземаме от пенсиите, опазването на здравето и от служителите на реда и го даваме за самолетите, това е тяхната неистина ", съобщи Марешки.

" Когато не гласувахме за тази договорка, ние защитихме българския интерес, а не някакви непознати ползи ", сподели още той.

Според водача на „ Воля ” през вчерашния ден по време на дебатите са станали ясни няколко неща - лобизмът на Българска социалистическа партия за " Грипен ", тъй като те са споделили, че са „ за ” превъоръжаването на армията, само че с тези самолети, а са срещу, в случай че самолетите са F-16.

Също по този начин съгласно Веселин Марешки е излязла нескрито обединението сред Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи, за която той приказва отдавна. Според него държавното управление ще закупи F-16, с цел да оцелее.

" Още през декември 2017 година в речта на Борисов стана ясно, че осемте " Кугър " -а не летят. Така ще стане и с F-16, те ще си останат монументи, защото издръжката за тях е по-скъпа, в сравнение с може да си разреши страната ", разяснява водачът на " Воля ".

Парламентът утвърди държавното управление да договаря със Съединени американски щати за F-16 с гласовете на Движение за права и свободи. Патриотите бяха разграничени при гласуването – 14 гласоподаваха " срещу ”, а 11 – " за ”. Проекторешението бе признато с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха " срещу " и нито един " въздържал се ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР