Изборът на нов шеф на Българската народна банка - на

...
Изборът на нов шеф на Българската народна банка - на
Коментари Харесай

Спор на изслушването за нов шеф на БНБ

Изборът на нов началник на Българската национална банка - на финалната права. Депутатите от Комисията по бюджет и финанси изслушаха двамата кандидати за поста в четвъртък. Изслушването на двамата претенденти за гуверньор на Българска народна банка стартира със спор за докторската степен на Андрей Гюров от Политическа партия.

Според депутата Красимир Вълчев от ГЕРБ научната степен на Гюров е единствено от Съединени американски щати. А Йордан Цонев от Движение за права и свободи сложи под въпрос дали степента на Гюров дава отговор на условията. Ще бъде направена спомагателна инспекция, съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

След гласоподаване чуването на претендентите стартира. Според Андрей Гюров най-голямото предизвикателство е банковият контрол. И предлага да се постановат еднообразно строги ограничения.

“Който съблюдава разпоредбите ще взе участие и Ще се забавлява, който не желае да съблюдава разпоредбите остава у дома Пълна бистрота, съблюдаване на надзора, по-нисли лихви и такси”, съобщи Гюров.

Според претендента на Има Такъв Народ приоритет номер едно е по какъв начин банковата система ще реагира при неустановеност.

“Трябва да се извършва всичко като големина, с цел да може държавното управление да бъде съветвано във всяка една обстановка. Смятам, че тази мярка би трябвало да бъде въведена час по-скоро в тази динамична ситуация”, сподели Любомир Каримански.

Кой ще бъде новият шеф на Българска народна банка ще решат депутатите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР