Изборът на нов главен прокурор не е предизвестен. Може да

...
Изборът на нов главен прокурор не е предизвестен. Може да
Коментари Харесай

Бойко Атанасов вярва, че изборът на нов главен прокурор не е предизвестен

Изборът на нов основен прокурор не е предупреден. Може да се случи всичко на сцената. Тази своя увереност изрече следовател Бойко Атанасов в студиото на БиТиВи. Бойко Атанасов е препоръчан като гражданска номинация да взе участие в избора на нов обвинител, неговата номинация обаче би трябвало да бъде импортирана по законов ред, а министърът на правораздаването Данаил Кирилов към този момент съобщи, че няма да го предлага, защото е изследвал неговата професионална биография. Бойко Атанасов напомни, че тъкмо преди година е получил най-високата допустима препоръка от същия Висш правосъден съвет.

Кирилов съобщи в ефира на bTV, че в случай че обаче той получи необятна поддръжка, в това число и тази на президента, той ще вземе поради това до края на процедурата.

За надпреварата за нов основен прокурор досега Бойко Атанасов съобщи, че до момента Висш съдебен съвет не е номинирал с такова болшинство и това не е номинация, а това е избор. Въпреки това Атанасов изрече увереност, че обстановката може да се промени и позволи, че ще се появи и друга кандидатура за основен прокурор, тъй като обществото не е готово да одобри наложена една единствена кандидатура, без да има избор.

По думите му Висш съдебен съвет не би трябвало да заравя главата в пясъка и мигистратите би трябвало да стимулират всяко едно свое решение. " Обществото би трябвало да получи отговори ", уточни Атанасов и изясни, че самата прокуратура би трябвало да стане по-прозрачна.

Според Атанасов би трябвало да се преразгледа оценката за работата на профилираната прокуратура и съд, защото множеството подписани съглашения по обвинявания за проведена престъпност приказват, че няма автентичен резултат от работата им. При неявяване на присъди на ОПГ резултатите ще бъде предопределени, отсече Бойко Атанасов и съобщи:

" Съдебната промяна би трябвало да стартира, а срастването на управляващите не би трябвало да го има, както е записано в Конституцията. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР