Изборът на нов директор на БНТ се провали Емил Кошлуков

...
Изборът на нов директор на БНТ се провали Емил Кошлуков
Коментари Харесай

Емил Кошлуков остава начело на БНТ до провеждането на нова процедура

Изборът на нов шеф на Българска национална телевизия се провали

Емил Кошлуков остава отпред на Българската национална телевизия (БНТ) до провеждането на нова процедура за избор, откакто и трите опита Съветът за електронни медии (СЕМ) да дефинира нов общоприет шеф на малкия екран се провалиха, Емил Кошлуков остава на позицията. Никой от осемте претенденти не получи нужните три от общо пет гласа на членовете на Съвет за електронни медии и при трите прегласувания. Осемте претенденти за поста бяха Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Гласуването се организира, откакто в понеделник и вторник Съвет за електронни медии изслуша осемте претенденти и се срещна с концепциите им за ръководство на Българска национална телевизия. По думите на председателката на Съвет за електронни медии Соня Момчилова нова процедура за избиране на шеф ще бъде оповестена още на идващото съвещание на съвета. Последният трети опит за избор повтори резултатите от втория.

Бившият началник на новините в bTV Венелин Петков получи два гласа в поддръжка от Симона Велева и Пролет Велкова, които бяха назначени за членове на Съвет за електронни медии от Народното събрание, и три гласа „ въздържал се ".

Два гласа „ за " и три „ въздържал се " получи и Сашо Диков. Подкрепиха го Велева и председателката на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, която е от квотата на президента.

За Емил Кошлуков гласоподава само Галина Георгиева, която беше издигната за член на съвета през 2019 година от ГЕРБ. Всички останали гласоподаваха „ срещу ". Юристът Ирина Величкова също получи един глас в поддръжка - от Велева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР