Изборът на Малта като дестинация за посещение със сигурност е

...
Изборът на Малта като дестинация за посещение със сигурност е
Коментари Харесай

Сплотеност, топлина и любов към животните: 10 неща, които да научите за Малта, преди да я посетите

Изборът на Малта като дестинация за посещаване сигурно е умен. Великолепно време през по-голямата част от годината, идиличен пейзаж, красиви плажове и прелестна кухня.Какво повече бихте желали?



Все отново има няколко неща, които би трябвало да знаете, преди да посетите острова. Знаейки тези обстоятелства,престоят ви ще протече по-гладко. Ето 10полезни съвета, които да ви оказват помощ.

Пазете се от слънцето



Тъй като температурите в Малта доближават 40 градуса, е рационално да пиете доста вода, да носите шапка и задоволително слънцезащитни масла.Може би не е целесъобразно да обръщате прекалено много внимание на прогнозите за острова, защото доста от тях не са прекомерно точни, а тези, които работят, демонстрират температурата, измерена на сянка.Красивият средиземноморски бризна плажаправи слънцето доста по-поносимо, само че не забравяйте да се пазите.

Малтийците приказват и британски



Английският е вторият формален език на Малта, като 76% от популацията приказва британски, 36% - италиански и 10% - френски.Въпреки че говоренето на малтийски ще бъде високо оценено от локалните поданици, е много мъчно за реализиране.Тъй като есемитски език,той е комплициран, съчетавайки произхода си от арабски, испански, италиански и нормански френски.Въпреки че е красивза слушане, бъдете сигурни, че диалогът на британски е норма.

Всеки познава всекиго



Тъй като населениетона Малта е единствено 518536 души, в целия остров има наклонност множеството хора да се познават.Хората са сплотени и в случай че търсите съвет за нещо,просто попитайте някогоот локалните поданици, който, в случай че не може да помогне, ще познава човек, който ще спомага. Чудесен метод да разрешите всевъзможни запитвания бързо и дейно, само че въпреки това, в случай че имате неприятни малтийски прекарвания, внимавайте на кого ги споделяте, защото повече от евентуално това ще се върне при въпросния човек и постоянно ще бъде украсено.

Шофьорите карат на сянка



Може би леко пресилено и обвързвано с жегата в Малта, само че шофирането може да е малко безредно.Бъдете рационални и се подгответе, че нищо не би трябвало да ви изненадва.Изчакването на бордюра на избран прелез не значи автоматизирано, че колите ще спрат, с цел да ви разрешат да пресечете. Не се обиждайте, в случай че някой ви свири с клаксона;това може да значи, че грешитепо пътя, би трябвало да ускорите, би трябвало да забавите, или пък е просто другарски привет. И не забравяйте, че защото Малта е някогашна британска колония, в страната се кара в лявата лента.

Оставете си задоволително време за извършване на покупки



Независимо дали се редите на опашка, с цел да платите едно мляко, или да пазарувате по-големи неща, бъдете подготвени да чакате.Ако касиерът реши да беседва с индивида, който обслужва, той ще го направи без значение от това какъв брой дълга е опашката.Никакво пъхтене и пуфтене няма да гонакара да действапо-бързо, защото малтийците са извънредно отзивчиви и постоянно ще откриете, че си говорите и задържате опашката, когато е ваш ред.Много симпатично, в случай че не бързате.

Водата от чешмата е безвредна



Противно на общоприетото разбиране, чешмяната вода ебезопасна за пиянство.Въпреки че има много чудноват усет, тяняма да ви навреди.Чешмяната вода минава през развой на обезсоляване, само че остава много солена, тъй че бутилираната вода е за предпочитане за освежаваща студена напитка единствено заради усета.Използването на чешмяна вода обаче за готвене и за топли питиета ще спести време и пари, изразходвани за бутилирана вода.

Активно иопасно строителство



Тъй като от ден на ден и повече хора избират да живеят в Малта и туризмът се усилва, строителните работи наподобяват безкрайни.С прибавянето на спомагателни етажи в хотелите, построяването на нови жилища и събарянето на остарели здания, постоянно някъде има работа.За благополучие, огромна част от работата нормално се прави през зимните месеци, когато времето е по-хладно и има по-малко гости на острова. Факторите „ здраве и сигурност “ може би не са толкоз строги, колкото в други европейски страни.Не е прекомерно извънредно да видите несигурно издигнати скелета, които държат служащи без каски да вземем за пример.

Бездомните котки са добре гледани



За страдание, броят на бездомните котки в Малта е голям.Те се крият в изоставени здания, в шубраците или се скитат по по-тихите пътища.Малък брой профилирани благотворителни организации избавят колкото е допустимо повече, само че просто няма запаси за всички тях.Много от тях са диви, само че все пак са добре обгрижвани от локалните.Често ще видите купички с котешка храна и прясна вода, оставени на праговете пред къщите, и дорикотешки кревати, които подсигуряват, че бездомничетатаса допустимо най-щастливи.

Пътуването с рейс е на ниска цена



Ако пътуването с кола из острова не е за вас, рейсът е различният метод за пътешестване.Може да се окаже, че в разгара на летните месеци може да се наложи да оставите няколко цялостни рейса да минат, само че за €2 можете да пътувате на всички места на острова.Билетите са годни за два часа, тъй че в случай че би трябвало да промените рейса или да отидете другаде през този интервал от време, просто сканирайте билета си от водача.На подобен дребен островникъде не е прекомерно мъчно или надалеч за стигане.

Бъдете готови за комарите



С наближаването на по-топлите вечери комарите излизат.Въпреки че комарите в Малта не придвижват никакви заболявания, ухапванията им могат да причинят ужасяващ сърбеж.Ползвайте репелент, в случай че сте склонни към ухапвания.Често срещан в Малта еазиатският тигров комар, макар че е по-голям и на линии, тойебезшуменв придвижванията си и е по-вероятно да ловуваплячката си денем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР