Изборът на ловно оръжие е важен процес и трябва да

...
Изборът на ловно оръжие е важен процес и трябва да
Коментари Харесай

Какви са основните критерии при избор на ловно оръжие?

Изборът на ловно оръжие е значим развой и би трябвало да обърнете внимание на редица критерии, с цел да постигнете идеалният баланс сред функционалност и улеснение по време на лов. Правилният избор зависи от типа ловуване, дивеча, изискванията и персоналните желания на ловеца, изясняват специалистите на Zarimex.eu. Всеки подробност – от вида оръжие и неговия диаметър, до тежестта и комфорта при потребление – може да окаже въздействие върху резултата. Нека научим кои са най-важните фактори.

Вид на оръжието

Първият и най-очевиден аршин при търсенето на ловно оръжие е да решите дали ви е нужна пушка, или карабина. Тук разликите са следните:

гладкоцевна пушка – оръжието се характеризира с гладка цев в разнообразни калибри и е по-подходящ избор за лов на близки цели;

карабина – вътрешната повърхнина на цевта е със спираловидни нарези, с помощта на което патронът се завърта, скоростта му се усилва и може да доближи до по-отдалечени цели, описват от Заримекс.

Общо взето, решението ви за вид оръжие ще зависи от обстановката на лова, както и от дивеча, който ще ловувате.

Калибър

Правилният диаметър дава отговор за успеваемостта на оръжието според от типа дивеч, като:

за по-малки животни – в случай че търсите ловно оръжие за дребни животни, като зайци или фазани, то тогава са подобаващи най-вече

гладкоцевни калибри с по-малка мощност;

за приблизително огромни и едри животни – тук по-добър вид са по-мощните калибри.

Силата на патрона би трябвало да бъде задоволителна, с цел да обезпечи прецизен изстрел и по-хуманно поразяване на животното.

Размер и тегло

Теглото и размерът на ловното оръжие също са значими фактори, които въздействат върху комфорта и точността. Материалите, употребявани за структурата са определящи за това какъв брой ще тежи. Тук може да избирате сред:

по-леки модели – комфортни за дълги преходи в кръстосан терен;

по-тежки модели – дават по-голяма успеваемост при изстрел, само че могат да бъдат уморителни за носене.

Изборът на най-благоприятен размер и тегло зависи както от физическата форма на ловеца, по този начин и от вида лов.

Оптика и прицели

Добрата оптика може да бъде решителен фактор за триумфа при ловуване, изключително на дълги дистанции и при слаба светлина. Когато избирате оптика, вземете поради изискванията – дали ще ловувате в гористи местности, или навън. За къси дистанции е задоволителен елементарен прицел, само че за лов на далечни дистанции, по-доброто решение е първокачествен оптичен мерник с по-голямо нарастване.

Комфорт

Комфортът при потреблението на ловното оръжие е различен значим аршин. То би трябвало да пасва на тялото ви, да дава комфортен захват и опция за бързо прицелване. Освен това, не е добре да ви тежи прекалено много, изключително в случай че ловният ви излет ще е по-дълъг.

При избора на ловно оръжие, потърсете салдото сред персоналните си желания и изискванията, при които ще ловувате. Независимо дали търсите пушка, или карабина, взимането на вярното решение ще ви разреши да извлечете максимума от ловното си прекарване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР