Изборът на кухненска посуда трябва да се основава не само

...
Изборът на кухненска посуда трябва да се основава не само
Коментари Харесай

Как да изберем кухненска посуда

Изборът на кухненска посуда би трябвало да се основава освен на дизайн, визия и самостоятелни желания към подобаващ модел и бранд. Обърнете внимание и на качеството на направата, материала и сигурността – въпреки всичко в съдовете ще приготвяте и държите храната си, надлежно в тялото могат навлязат субстанции, мигрирали от съда в храната, в случай че той е със подозрително качество или с елементарно за разваляне покритие.  
За какво да внимавате, когато купувате съдове?
1. Здравина на дръжките. Рискът да се изгорите, в случай че дръжките са нестабилни, е голям. Проверете качеството и здравината на дръжките, когато избирате посуда, в която ще приготвяте гореща храна.
2. Материал. Съществува посуда, направена от друг материал, подобаващ за разнообразни ястия и друга топлинна обработка.
3. Алуминий. Алуминиевите съдове са известни, постоянно избирани от домакините, защото елементарно се нагряват и поддържат, здрави са и цената им е отлична. Недостатък е, че алуминият е нездравословен за организма, заради което, когато приготвяте храна в него, не я съхранявайте в съда, откакто е подготвена.
4. Чугун. Съдовете от чугун са солидни, издръжливи и разпределят отмерено топлината. Избирайте такива с покритие, с цел да не задържат аромата на храната и да не минава тя към идващото ядене. Недостатък на този вид съдове е забележителното им тегло, което ги прави по-трудни за разчистване и измиване, само че характерният, неповторим усет на храната, който придават, заличава с лекост минусите им.
5. Стъкло. Посудата от огнеупорно стъкло е безвредна за здравето, не отделя нездравословни субстанции и в нея се готви бързо, елементарно и прелестно. Недостатък е, че са по-податливи на строшаване, което изисква внимание при боравене с тази посуда.
6. Глина. Глинените гювечета ви придвижват в детството и кухнята на мама. Храната, приготвена в тях, има удивителен усет. Недостатък е наличието на олово, което изисква да не съхранявате храната в съда, откакто е подготвена. Внимавайте при загряването – то би трябвало да се случва постепенно, а горещите съдове от глина не би трябвало да имат контакт със студена вода, преди да изстинат.
 Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове елементарно - ето по какъв начин Почистете тенджерите, тиганите и кухненските съдове елементарно - ето по какъв начин
Търсите ли нови, лесни и чисто екологични способи за разчистване на мазните кухненски съдове?  За потребностите на едно домакинство, ние...
7. Големина. Избирайте размера на съдовете съгласно уредите в кухнята ви и размера на фамилията ви по този начин, че тя да дава отговор на потребностите ви.
8. Покритие.
9. Емайл. Използва се при чугунените, алуминиевите и други съдове. Възпрепятства прекосяването на нездравословни субстанции от съда в храната по време на готвене. Изхвърлете съда незабавно, щом забележите, че емайлът се е нарушил, с цел да предпазите здравето си.
10. Керамика – чудесно покритие, което е изцяло безвредно за организма.
11. Тефлон – незалепващото покритие е доста комфортно за готвене без или с минимални количества лой, само че е внимателно и не би трябвало да употребявате за безредие железни бъркалки. Дървената е идеална за посудата с тефлоново покритие. Избирайте качествени модели и марки, защото по-трудно се надраскват. Веднъж надраскано, тефлоновото покритие не предстои на корекция и е значимо да изхвърлите съда.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР