Изборът на костюми на тримата руснаци, които пристигнаха за нова

...
Изборът на костюми на тримата руснаци, които пристигнаха за нова
Коментари Харесай

Украинско жълтите костюми на руските космонавти в МКС

Изборът на костюми на тримата руснаци, които дойдоха за нова промяна в Международната галактическа станция в петък, се трансформира в вест, откакто се оказа, че те са избрали жълти дрехи с тъмносини акценти по джобовете - знаци, напомнящи за флага на Украйна.  

Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корасков дойдоха на борда на МКС, откакто техният транспортен съд " Союз МС-21 " се скачи със станцията. Тримата мъже бяха посрещнати от седемте настоящи членове на екипажа, а появяването им не можеше да не направи усещане с яркия си цвят.

Мнозина - в това число професионални астронавти - видяха в него жест на съпричастност към Украйна в разгара на войната. Други наблюдаващи обаче показват, че държавният " Роскосмос " не може да не е знаел за дизайна им, и считат, че плануваното обръщение може да е било много по-различно.

Преди излитането на екипажа " Роскосмос " беше разгласил фотоси на тримата космонавти, на които се вижда, че те носят тъмносини гащеризони с цвета на съветския трибагреник. В директното предаване преди излитането на кораба им също беше показано, че те носят сини облекла, преди да сложат специфичните си костюми за полета. 



Американският астронавт Скот Кели, който интензивно поддържа идеята на Украйна и даже спори на съветски език в Twitter с шефа на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, поздрави сътрудниците си за това, че са избрали костюми с отличителните цветове на Украйна.

Три российских космонавта, только что пристыковавшиеся к Международной космической станции, прибыли в украинском желтом!

Three Russian cosmonauts who just docked with the ISS arrive in Ukrainian yellow!
— Scott Kelly (@StationCDRKelly)
Още един някогашен астронавт от НАСА Тери Виртс също разяснява в Twitter: 

" Уау. Просто уау. Много добре. Наздраве за екипажа "

Wow. Just wow. Well done. За экипаж!
— Terry Virts (@AstroTerry)
Астронавтът Крис Хетфийлд написа: 

" Новият екипаж от космонавти преди малко дойдоха на Международната галактическа станция, облечени в жълто и синьо. Радвам се да го видя ". 

New crew of cosmonauts just docked with the International Space Station wearing yellow and blue. Good to see.
— Chris Hadfield (@Cmdr_Hadfield)
Командирът на " Союз " Олег Артемиев изяснява външния тип на екипа си с това, че " бяхме събрали доста жълта материя на склад и трябваше да я използваме, по тази причина се наложи да носим жълто ". Артемиев показва още, че всеки екипаж има право да избере дизайна на своите облекла. 

В Twitter се появи и още една различна версия за това, че предположнието за завоалирана демонстрация на поддръжка за Украйна може да не е правилно. 

" Костюмите се шият по поръчка за всеки космонавт на " Роскосмос ". " Роскосмос " сигурно а знаели за тези костюми (включително за цветовете им). Изстрелването на ракетата с този екипаж стана на 18 март - деня, в който Русия " чества " анексирането на Крим. Може да се допусна, че е имало проекти да отпразнуват и възможна " денацификация на Украйна " на същата дата - което очевидно не се случи заради неуспехите на съветската войска в Украйна. Много е допустимо появяването на екипажа да е била част проекта за тези празненства ", написа в украински Twitter-канал, поддържан от галактически запалянковци. 

Руските медии подчертаваха на различен вид символизъм в датата - на 18 март 1965 година починалият Алексей Леонов става първият човек, който излиза в открития космос. От съветския Център за подготовка на космонавти настояват, че не са търсили съвпадане с юбилея, а денят на изстрелването е определен " по балистични съображения ". 

" Ако това в действителност е митинг против " Роскосмос " и космонавтите са желали да покажат поддръжка за Украйна, нямаше да има въпроси от съветските медии за цветовете на костюмите им. И нямаше да има публични отговори като " остана ни доста жълта материя ". След всичко казано дотук, считаме, че това е несполучлив агитационен ход, който в действителност е трябвало да изрази поддръжка за войната - в случай че не пристигна друго непосредствено изказване от екипажа ", написа в @theACentauri. 



Други наблюдаващи на съветските задачи показват, че Олег Артемиев лети за повторно в костюм със подобен жълт цвят. Според тях - това може да е обвързвано с десена на емблемата на Московския механически университет " Бауман ", където са приключили и тримата представители на задачата.

Space.com показва, че нито един от тримата космонавти не е от украински генезис. Олег Артемиев е роден в Латвия, Матвеев е от Санкт Петербург, а Корсаков е родом от Киргизстан. 

Тримата ще останат на МКС за шест месеца. В екипажа на галактическата научна станция има още двама руснаци, четирима американци и един немец.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР