Изборът на изнъградска къща (вила) е до голяма степен индивидуален

...
Изборът на изнъградска къща (вила) е до голяма степен индивидуален
Коментари Харесай

Как да си изберете извънградска къща

Изборът на изнъградска къща (вила) е значително самостоятелен въпрос, само че има аспекти, които са общи за всички купувачи при избора на къща, разяснява за " Известия " Елена Мищенко, началник на отдела за извънградски парцели в " НДВ Супермаркет Недвижимости ". Според нея е належащо на първо място да се обърне внимание на имота: неговото положение, местонахождение, тип позволение за прилагане, съществуване на естествен целогодишен вход и връзки.

По думите на специалиста, идеалният случай е " еднакъв имот с вярна правоъгълна или квадратна форма с към този момент налични връзки (електричество, вода и т.н.) и целогодишен вход към него без заплаха от наводнения и други сходни проблеми ".

Експертът по недвижими парцели поучава при огледа на къщата да се реши както фасадата, по този начин и вътрешното положение: под, тавани, тръбопровод, окабеляване, топлоизолация, вентилация и отоплителна система. Също по този начин би трябвало да ревизирате основата и външните стени.

Препоръчва се да се обърне внимание и на местоположението на извънградския парцел, т.е. за какъв брой време се стига до града или работното място.

В случай че желаете да имате градина или затревена повърхност към вилата, е по-добре да изберете (почти) еднакъв терен, който е подобаващ за тревни площи и детски площадки. В същото време, феновете на изкуствени пещери и изкуствени езерца ще търсят планински терен.
 Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели -
Край кои съветски мегаполиси има най-голямо търсене на парцели - " лидерът " е неочакван

Интересът към вили край Москва и Санкт Петербург все още не е огромен

Независимият финансов специалист Александър Патешман също по този начин предлага да се оцени положението на пътищата до къщата, да се откри местоположението на публични спирки наоколо до вилата и значими обществени уреди.

Освен това, съгласно него си коства да проучите мястото от рецензии и в интернет във конгреси и обществени мрежи, с цел да разберете какво пишат жителите за селището.

Патешман също по този начин поучава да се оцени външното положение на прилежащите къщи. Например, изоставени къщи наоколо могат да привлекат вниманието на бездомни хора и в тях да възникне пожар. Добре би било при диалог с бъдещите съседи да установите какви са връзките сред жителите на вилното населено място и да разберете детайлности за инфраструктурата, заплащането на комунални услуги по друго време на годината и други

Също по този начин е значимо да се уверите, че кадастралният проект на поземления сектор дава отговор на действителността. А самата къща е най-добре да огледате с професионален строител, с цел да не пропуснете възможни дефекти, поучават специалисти.

И несъмнено, преди покупката би трябвало да ревизирате за съществуването на всички нужни документи за прехвърлянето на парцела. В тази връзка, би трябвало да се ревизира и в съда, дали няма (скрити) усложнения към парцела - да вземем за пример недекларирана итотека, или пък запор върху парцела поради неизплатени отговорности на досегашния му притежател.
 Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават
Най-скъпите жилищни парцели в Русия, които се продават

Супер първокласните парцели се намират към и в Москва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР