Изборът на Иван Гешев не е предрешен, тъй като изборът

...
Изборът на Иван Гешев не е предрешен, тъй като изборът
Коментари Харесай

Даниела Машева: Изборът на Иван Гешев не е предрешен

Изборът на Иван Гешев не е превдварително решен, защото изборът протече безусловно законосъобразно, съгласно процедурата, която е написана в Закона за правосъдната власт, в конституцията, бяха непокътнати безусловно всички стадии, сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет.

Предложението беше направено от всичките 11 членове на прокурорската гилдия за господин Гешев, продължи Машева.
Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет: Беше направено едно доста дълготрайно разискване на тази кандидатура, тя беше обществено оповестена с безусловно всички документи като идея, като кадрова информация, отчетите по отношение на професионалните му качества, по отношение на нравствените му качества и беше една доста продължителна процедура, ситуирана във времето, която завърши към сегашния стадий с този сполучлив избор.
По думите й за пръв път се гласоподава за магистрат, който е от прокурорските среди. Колкото до зародилата обстановка с митинги, които са срещу направения избор тя счита, че реакцията против него е достигнала неприемливи рамери и заподозря политически страхове. Машева разяснява и хипотезата президентът да не подпише декрет за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.
Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет: Аз считам, че даже президентът да върне нашето решение, ние още веднъж ще обсъдим опцията дали да внесем за гласоподаване същата кандидатура и при гласоподаване, както знаете още веднъж, при наново внасяне на нашето решение до президента, той тогава тогава длъжен да издаде декрет и да назначи определения основен прокурор.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР