Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е

...
Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за председател на ЕП е
Коментари Харесай

Евродепутати за избора на председател на ЕП: Сделка, пред която „Капалъ Чарши“ изглежда като храм на почтеността

Изборът на италианецът Давид-Мария Сасоли за ръководител на Екологичен потенциал е компромис, никой не е печеливш или удовлетворен. Това разяснява евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в ефира на БТВ.

„ Това са политическите действителности в Европейски Съюз. Засега не се случи да има по-голямо посланичество на нашия район “, означи със страдание той.

Евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев добави, че България не е в състояние да взема решение огромни въпроси. „ Всеки един от нас по-твърдо в държанието си, съобщи недоволството си от компромиса. Той е неминуем, до момента в който политическото тяло в Европа отстъпва пред служители “, уверен е той.

„ Този парламент ще влезе с доста ниско доверие и ще е доста мъчно да го построи отначало. Това е оттегляне за демокрацията в Европа “, акцентира Кънев.

„ Изборът е резултат от безпринципна, компромисна и нечистоплътна договорка “. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Европейските консерватори Ангел Джамбазки.

„ Бяхме подведени. Началниците в Брюксел взеха решението да си назначат който си желаят. Един месец лъгаха, че имат разнообразни полезности, само че се видя, че нямат. Българските представители имаха твърдо държание. Има съображение за недоверието. Това е договорка, пред която „ Капалъ Чарши “ наподобява като храм на честността. Това е плод на неприличен политически пазарлък “, сподели Джамбазки.

Ковачев разяснява неуважението на група евродепутатите на Фараж обърнаха тил на химна на ЕСИ. „ Затова има избори, Екологичен потенциал и общностни институции. Искаме гласът на европейските жители да бъде тачен “.

Кънев показа, че се усеща отчаян, че целият развой не е включвал политики, а личностни спорове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР